NAUČITE RAZLIKU: Ovo su glavne karakteristike alergije, prehlade i gripe!

Porodica i zdravlje
NAUČITE RAZLIKU: Ovo su glavne karakteristike alergije, prehlade i gripe!
_

Iako su simptomi manje više slični, da bi pavilno tretirali neko od ovih stanja prije svega morate naučiti razliku između alergije, prehlade i gripe.

Naučite razliku između alergije i prehlade, tako da možete odabrati najbolji tretman. Tijekom hladnijih mjeseci možda ćete kihati više, ali kako ćete znati imate li alergiju, prehladu ili gripu?

Upoznajte svoje simptome
Krvarenje nosa, začepljen nos i puhanje nosa su sve simptomi koji mogu otežati razlikovanje alergije i gripe. Međutim, simptomi gripe obično su teži i mogu uključivati glavobolju, umor, opće bolove u tijelu te visoku temperaturu koja traje tri do četiri dana.

1

Provjerite koliko dugo traju simptomi
Alergije također imaju tendenciju da traju duže od prehlade ili gripe. Simptomi alergije obično traju sve dok ste izloženi alergenu, što može biti oko šest tjedana tijekom peludnih godišnjih doba u proljeće, ljeto ili jesen.

2

Budite svjesni uzroka
Svaka sezona donosi različite alergene, stoga posjetite alergologa za jednostavne kožne testove ili krvni nalaz kako bi doznali što bi mogao biti vaš pokretač.

Jesenski pokretači alergija uključuju dim od kamina, miris borova i pelud od korova, plijesni (koje mogu rasti ne samo u vlažnim kupaonicama i podrumima, već i u mokrim hrpama jesenskih lišća) i prašinu, grinje.  

3

Poduzmite korake kako biste spriječili
Mjere opreza koje možete svakodnevno poduzeti uključuju ograničavanje aktivnosti na otvorenom kada su razine peludi visoke, uzimanje alergijskih lijekova prije sezone peludi počinje spriječavati tijelo da otpušta histamine i druge kemikalije koje uzrokuju alergijske simptome, uz korištenje visoko učinkovite abrazije čestica (HEPA) filterima zraka kako bi se smanjila izloženost alergenima i održala razina čistoće radi spriječavanja alergijskih reakcija.

To uključuje tuširanje i šamponiranje svakodnevno prije odlaska u krevet, pranje posteljine u vrućoj, sapunskoj vodi i sušenje odjeće u sušilici umjesto vani na otvorenom. Preporučuje se mijenjanje odjeće koja se koristi za aktivnosti na otvorenom, jer su pelud i drugi alergeni skloni prianjanju na tkanine.
4

Pronađite učinkovit tretman
Jesenske alergije često se mogu liječiti lijekovima bez recepta, kao što su nazalni  sprejevi i oralni / nazalni antihistaminici. Nove studije su također pokazale da kombinacija oralnih antihistaminika i nazalnih sprejeva može biti još učinkovitija.

5

Budući da se alergije i načini za liječenje mogu razlikovati od osobe do osobe, ako lijekovi bez recepta ne funkcioniraju, posavjetujte se sa stručnjakom za alergije.

SPRIJEČITE PUCANJE RUKU POMOĆU OVA TRI KUHINJSKA SASTOJKA! Sve što vam je potrebno da oporavite ispucalu kožu na rukama se nalazi u vašoj kuhinji!

Ne propustite