Ukoliko prečesto koristite OVU riječ, imate PSIHIČKI PROBLEM, a da toga niste ni svjesni!

Porodica i zdravlje
Ukoliko prečesto koristite OVU riječ, imate PSIHIČKI PROBLEM, a da toga niste ni svjesni!
_

Uzastopno ponavljanje jedne te iste riječi, pokazalo je da vrlo vjerovatno imate psihički problem, evo i koji.

1

Često ljude koji se ovako izražavaju smatramo narcisoidnima, no možda su samo duboko u sebi nesretni....
Ako netko stalno govori o sebi, smatrat ćemo ga narcisoidnim i ne pretjerano simpatičnim. No izgleda da to nije sve... Najnovije istraživanje pokazalo je kako osobe koje često govore 'Ja' možda pate od psihičkih problema ili imaju veću šansu da psihički obole.

2

Studija čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal od Personality and Social Psychology pokazuje kako somenute osobe često imaju psihičkih problema poput depresije i anksioznosti. 

3

Znanstveni tim sa Sveučilišta Arizona to je zaključio nakon što je mjerio tzv. 'JA govor' kod 5000 osoba u SAD-u i Njemačkoj. Pronašli su čvrstu vezu između 'JA govora' i negativnih emocija poput ljutnje, napetosti, a potom i stanja poput depresije i anksioznosti.

4

Prosječna osoba kaže dnevno 1400 puta 'ja', dok se pretjeranim smatra ponavljanje od 2000 puta. Psiholozi to objašnjavaju činjenicom da osobe koje često koriste osobnu zamjenicu u govoru, često se referiraju na negativna iskustva iz svog života i to izgovoreno 'ja' je ustvari preslika onoga što se događa u njihovu mozgu, a tamo se roje misli i analiziraju događaji koji su doveli do negativnog iskustva. 

5

Korelacija između 'JA govora' i negativne emocije vidljiva je kada osobe govore o negativnom iskustvu, primjerice poput prekida ljubavne veze.

6

KAKO SJEDITE: Evo šta sve položaj nogu otkriva o vama, iznenadit ćete se

Ne propustite