VISOKE POTPETICE: Evo šta svakodnevno činite svom tijelu ukoliko ih nosite!

Praktična žena
VISOKE POTPETICE: Evo šta svakodnevno činite svom tijelu ukoliko ih nosite!
.

Iako svaka žena, rjeđe ili češće, nosi visoke potpetice mi vam donosimo razloge zbog čega ne bi trebale to praktikovati.

Iako noge u štiklama izgledaju lijepo i vitko, cipele na visoku petu iskrivljuju stopala i nožne prste. Mlade djevojke ih nose kako bi izgledale seksipilnije, starije, profesionalnije. Noge u štiklama nam djeluju elegantnije, no svakodnevno i učestalo nošenje štikli itekako će za nas imati posljedice u kasnijoj dobi. 

1
Hodanje u visokim potpeticama teško je za svaku djevojku. Od visokih potpetica imat ćemo pogrbljen hod, a javit će se i žuljevi, posebice ako je cipela zaobljena na prstima. Zbog prevelikog pritiska koji dolazi na prednji dio stopala, oslanjamo se samo na tom području i težina nije raspoređena na cijelo stopalo.

3
Nošenjem štikli lako ćemo dobiti Mortonovu bolest. Deset puta je češća kod žena nego kod muškaraca i dokazano je da ona u najvećem broju slučajeva dolazi zbog opterećenja stopala nošenjem neudobne odjeće koja podrazumijeva visoke štikle. Karakterizira ju bol u stopalu zbog koje je otežano, a ponekad i onemogućeno normalno hodanje. Kod Mortonovog neuroma radi se o promjeni na jednom živcu koji je smješten između trećeg i četvrtog nožnog prsta, te prolazi ispod ligamenta koji spaja dvije kosti na stopalu. 

4

Znanstvenici izračunali koliko možemo izdržati u štiklama
Simptomi ovog stanja prije svega su bol i pečenje sa prednje i donje strane stopala, odnosno na "korijenovima" prstiju. Ta bol se u glavnom pojačava hodanjem u štiklama. Ako sumnjate na ovu bolest, potrebno je učiniti RTG dijagnostiku, a po potrebi i ultrazvučnu pretragu. Dijagnozu je ponekad potrebno potvrditi magnetskom rezonancom.

2
Ako nošenje anatomskih uložaka, stavljanje analgetika i kortikosteroida ne pomogne, radi se operativni zahvat u kojem se odstranjuje zadebljali živac. Rezultati operacije mogu popraviti stanje, ali nema garancije da će se operacijom poboljšati stanje.

naslovnica

Ova operacija nekome značajno pomogne, nekome ne. Stoga nosite udobnu obuću jer nakon duže patnje u štiklama, postoji mogućnost da jednog dana više nećete moći pronaći udobnu odjeću. Vaše noge bit će vam zahvalne ako se na vrijeme okanite ogromnih i ne baš tako bezazlenih potpetica.   

5

DEPILACIJA BIKINI ZONE NIJE PREPORUČLJIVA! Razlozi zbog kojih bi trebali izbjegavati uklanjanje dlačica s ovog osjetljivog dijela!

 

Ne propustite