SPASILAC ZA VAŠE LICE! Maska od meda i kivija za besprijekornu kožu!

Praktična žena
SPASILAC ZA VAŠE LICE! Maska od meda i kivija za besprijekornu kožu!
_

Izazvano korištenjem nekog kozmetičkog proizvoda ili ipak nečega drugoga, vaše lice je izgubilo prirodni sjaj, ne brinite imamo rješenje za vas.

Maska od kivija i meda osigurat će vam čvrstoću i elastičnost kože. Sadrži vitamin C koji potiče regeneraciju kože, zbog čega se preporučuje svim osobama iznad 25 godina.

1

Kivi je namirnica koja je iznimno bogata vitaminom C koji je ključni supstrat u sintezi kolagena, glavnog nositelja čvrstoće i elastičnosti kože. S obzirom na to da je kolagen vezivno tkivo koje se može opisati kao „međustanično ljepilo“, prisutno u cijelom tijelu, logično je da trebamo maksimalno izrabljivati i koristiti kivi kako bismo dobili elastičnost i ublažili bore na koži. Visok sadržaj vitamina C potiče regeneraciju kože, zbog čega se maska od kivija preporučuje svim osobama iznad 25 godina, jer tada dolazi do opadanja količine elastina i kolagena u koži.

2

Maska od kivija
Preporučuje se nanositi na tijelo maksimalno jednom na tjedan.
Priprema: ogulite kivi, zatim ga umutite mikserom ili izgnječite vilicom. Ocijedite višak vode te dodajte žličicu meda. Masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Rezultati bi vas mogli impresionirati!

3

Noćna krema od kivija
Priprema: u posudu stavite 3 mjerice svježeg crnog sljeza i 4 mjerice maslaca, a zatim kuhajte na pari sve dok tekućina u potpunosti ne ispari. Ohladite kremu i dodajte nekoliko kapi iscijeđenog kivija. Smjesu koristite navečer kao zamjenu za uobičajenu noćnu kremu.

4

Za svježe lice
Priprema: izmiješajte 15 kapi eteričnog ulja od naranče, 3 žličice mekog sira, 2 žličice jogurta, 1 žumanjak i dvije žličice soka od kivija. Masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta, a potom je odstranite mlakom vodom. Isti učinak postići ćete s maskom od usitnjenog mesa svježe, ekološki uzgojene naranče, pomiješane sa svježim sokom od kivija.

5

Maska za lice od kivija sadrži vitamin C koji obogaćuje elastičnost kože i ublažava bore na licu. Vitamin C je ključni supstrat u sintezi kolagena koji je glavni nositelj čvrstoće i elastičnosti kože. Visok sadržaj vitamina C potiče regeneraciju kože, zbog čega se maska od kivija preporučuje svim osobama iznad 25 godina, jer tada dolazi do opadanja količine elastina i kolagena u koži.

TRUDNICE BI TREBALE ZNATI: Folat i folna kiselina nisu isto, evo koja je razlika!

Ne propustite