Vučić: Naravno da se neću izviniti Oriću

Aktuelno
Vučić: Naravno da se neću izviniti Oriću
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kazao da se neće izviniti Naseru Oriću, koji je ranije rekao da će to tražiti od Vučića i najavio mogućnost tužbe zbog izjava povodom njegove oslobađajuće presude za zločine nad Srbima.

"Ja se, naravno, neću izviniti Oriću. Spreman sam da trpim sve konsekvence", rekao je Vučić za Televiziju Pink.

On je dodao da ga je “u ljudskom smislu” pogodila Orićeva rečenica da su mu se ponudila tri srpska advokata iz Beograda da ga zastupaju u toj tužbi i naveo da to govori o tome koliko Srbi poštuju svoje žrtve.

Prema njegovim riječima, koliko poštuju srpske žrtve govori i to što je jedan od svjedoka promijenio iskaz – “da li za novac ili za nešto drugo, neka mu bude na čast”.

Predsjednik Srbije ocijenio je da je suviše krvi prošlo rijekama u regionu da bi odnosi mogli da budu divni, ali da odnose treba popravljati i izbjegavati sukobe.

"Nikada naši odnosi nisu bili sjajni. Treba da izbjegnemo sukobe, da popravljamo /odnose/, ali nemojte da očekujete neku veliku ljubav i da ti odnosi budu divni. Suviše je krvi prošlo i Savom i Drinom i Vrbasom, i Bosnom i Unom i Sanom, prije svega u Drugom svjetskom ratu i prije svega srpske krvi, u ovim ratovima i bošnjačke i srpske i hrvatske. Mora da se poštuje sve to i morate da razumijete zašto nije logično i lako da imate najbolje moguće odnose", ocijenio je Vučić.

 

Ne propustite