Feraget: Podnijet ću nove prijave zbog Darka Ilića i Željka Karana

Aktuelno
Feraget: Podnijet ću nove prijave zbog Darka Ilića i Željka Karana
.

Javnom tužilaštvu Republike Srpske danas ću podnijeti prijavu vezanu za neprovođenje istrage protiv načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS Darka Ilića i obustavljanja istrage protiv patologa Željka Karana, rekao je za portal Srpskainfo Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo ima puno dokaza, ali ih selektivno primijenjuje.

"Ako imate dokaze da neko u neko vrijeme nije bio na određenom mjestu, a vi i dalje potencirate to, očigleno je onda da istragu ne vodite u pravom smjeru. Dajte meni 24 časa i uz potencijal i dokaze koje ima tužilaštvo, sve će biti jasno. Ne treba tu previše pameti" , poručio je Feraget.

Ovom istragom, smatra Feraget, trebalo bi da budu povezana i dva policajca koja su optužena da su izgubila donji veš ubijenog Davida.

"Postoji određena veza imeđu postupanja policajaca koji su izgubili donji veš i rješavanja slučaja Davidovog ubistva. Nakon smrti prestaje svjesna kontrola fizioloških potreba, odnosno dolazi do opuštanja mišića i može doći do male i velike nužde. Pronalaskom donjeg veša i sadržaja, ili tragova izmeta na njima, one bi trebalo da budu ključni dokaz o tome koliko je tijelo provelo u vodi, a ja mislim da nije bilo dugo", pojasnio je advokat Feraget.

 

Ne propustite