Za sve one koji ne znaju šta predstavlja RETROGRADNI MERKUR!

Praktična žena
Za sve one koji ne znaju šta predstavlja RETROGRADNI MERKUR!
.

Vjerovatno ste na društvenim mrežama ovih dana uočili kako mnogi spominju "retrogradni Merkur" i prate određene datume.

OVIM LJUDIMA 7. DECEMBRA ŽIVOT SE POTPUNO MIJENJA: Ova 4 horoskopska znaka su na udaru, PRIPREMITE SE!

Mnogi krive "retrogradni Merkur" za sve ono loše što im se događa u životu.

Pokvarila vam se mašina za veš? Retrogradni je Merkur! Napeti su vam odnosi s partnernom u zadnjih nekoliko dana? Retrogradni je Merkur! Otkazana vam je rezervacija za ljetovanje? Retrogradni je Merkur.

merkur-680x430

Za sve vas koji je pratite astrologiju, ali ipak želite biti u toku, donosimo vam nekoliko zanimljivosti o ovom fenomenu.

Retrogradni se Merkur obično doživljava kao nešto negativno zbog pucanja (komunikacijskih) veza, pogrešaka i nerazumijevanja u komunikaciji, kvarova elektroničkih uređaja, neugodnih iznenađenja na putovanjima, zastoja...

1

U Solarnom sistemu, Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i njen orbitalni period je vrlo kratak – 88 dana. Zato je ova mala i brza planeta dobila naziv po Merkuru, koji je u rimskoj mitologiji bio glasnik bogova. Osim što je bio zadužen za sve informacije, njegova sfera djelovanja bili su pregovori i trgovina, saobraćaj, putovanja, komunikacija uopšte. Planete se različitim brzinama okreću oko Sunca i pretiču jedna drugu. Kada se za neku od njih kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ona ide unazad, što je naravno nemoguće. Međutim, u vrevi kosmičkog saobraćaja, posmatrano sa Zemlje, u nekim trenucima izgleda kao da neke od planeta idu unazad i takvo kretanje malo pomućuje njihov astrološki uticaj i izaziva zastoj u djelovanju. Kada je Merkur u pitanju, to se dešava tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mjesec dana.

Kada je Merkur u toj poziciji, u svemiru dolazi do neravnoteže, pa se stvari ne događaju onako kako smo zamislili, objašnjavaju astrolozi.

U 2018. Merkur je već bio retrogradan od 22. marta do 15. aprila, zatim od 26. jula do 18. augusta, a ta planeta je bila retrogradna i od 18. novembra do 6. decembra.

2

 

 

 

Ne propustite