KONZERVIRANA TUNJEVINA JE OPASNA PO VAŠE ZDRAVLJE! Istraživanja su otkrila da sadrži ovaj hemijski element i to u količini sto puta većoj od dopuštene!

Porodica i zdravlje
KONZERVIRANA TUNJEVINA JE OPASNA PO VAŠE ZDRAVLJE! Istraživanja su otkrila da sadrži ovaj hemijski element i to u količini sto puta većoj od dopuštene!
_

Ukoliko ste ljubitelj konzervirane tunjevne, morate je prestati jesti odmah, istraživanja su pokazala da je opasna po ljudsko zdravlje.

Konzerve tunjevine sadrže sto puta više cinka, no što je sigurno za naš organizam, stoji u studiji provedenoj na Sveučilištu Binghamton u New Yorku, a čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Food and Function". 

1

Ove količine cinka mogu oštetiti ljudska crijeva.  "Povećanje propustljivosti crijeva nikako nije dobro jer to znači da spojevi koji ne bi trebali ući u krvotok, mogu ući.

Ovo stanje zove se "sindrom propusnog crijeva" i može izazvati multiplu sklerozu. To čini na način da oštećuje imunitet zbog tvari koje organizam apsorbira kroz propusna crijeva", objašnjava voditeljica studije Gretchen Mahler.

5

Povišena razina cinka u organizmu manifestira se kroz povraćanje, mučnine, gubitak svijesti i visoku temperaturu. 

2

Znanstvenici su analizirali sadržaj konzerve kukuruza, tunjevine, šaproga i piletine. Ispostavilo se da najviše razine cinka sadrži konzerva tunjevine. Najviše cinka ima u sredini konzerve i to stoput više od dopuštenog. Nakon tunjevine, slijedi piletina, a potom šparoge. 

3

Velike količine cinka u organizmu mogu izazvati pad željeza i glukoze. Znanstvenici upozoravaju da dugoročna izloženost previsokoj razini cinka može imati ozbiljne posljedice na zdravlje.  

6

UGOJITE SE BRZO I LAKO! Evo nekoliko savjeta kako se udebljati na potpuno zdrav način!

 

Ne propustite