IDEALAN TIP MUŠKARCA IZGLEDA OVAKO: Žene se slažu kada je OVO u pitanju!

Praktična žena
IDEALAN TIP MUŠKARCA IZGLEDA OVAKO: Žene se slažu kada je OVO u pitanju!
.

Muškarci s bradom privlačniji su ženama od onih koji nemaju bradu, pokazuje novo istraživanje.

Studija objavljena u časopisu „Journal of Evolutionary Biology“ ispitala je 8.500 žena te je postalo i službeno da cure djevojke vole bradate frajere.

manners-juiste-baard-voor-jouw-gezicht

Ispitanicama su ponuđene fotografije svježe obrijanih muškaraca, muškaraca s bradom od pet dana, onih od deset i onih koji se nisu brijali mjesec dana.

Najviše ispitanica odlučilo se za muškarce koji imaju bradu od deset dana.

brada

„Sve je u testosteronu. On je kao gorivo za muškarca, a samim tim i njegovu bradu“, rekla je Heled Fišer, biološki antropolog i naučni savetnik sajta Match.com.

Pored biološkog objašnjenja, postoje i kulturološki aspekti ovoga. Muškarci koji imaju brkove i bradu su manje konvencionalni, pa taj pomalo avanturistički stav može da se prevede kao opasna strast u spavaćoj sobi. Takođe, ako nisu u obavezi da se svakodnevno briju, znači da ne obavljaju neki korporativni posao, pa su pod manjim stresom.

mm

Znate osjećaj moći koji imate kada nosite svileni donji veš? Pa možda je brada vrsta moći za muškarce, nešto zbog čega se osjećaju kao super muškarci. Još jedan od razloga zbog čega bi trebale da volite bradu. 

2014-11-bradati-muskaraci-925992623

0-barba-corta-jake

GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST: Djevojka sa nestvarnim oblinama nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a tek kad vidite donji dio sve će vam biti jasno

Ne propustite