OBNOVITE KOŽU NA RUKAMA! Otkrijte 5 savjeta kako pomoći suhoj koži i uvijek imati mekane i njegovane ruke

Praktična žena
OBNOVITE KOŽU NA RUKAMA! Otkrijte 5 savjeta kako pomoći suhoj koži i uvijek imati mekane i njegovane ruke
_

Niske temperature u velikoj mjeri utiču na kožu vaših ruku i dodatno je isušuju, u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći.

Zima i niske temperature ostavljaju velik trag na našim rukama. Suha i perutava koža, pogotovo između prstiju, iznimno je neugodna, ali kako ruke stalno upotrebljavamo (pranje ruku, suđa, čišćenje…), ona se neizbježno isušuje.
Kako bismo ublažili posljedice isušivanja i omogućili našim rukama da uvijek budu lijepe i njegovane, otkrijte sljedećih pet jednostavnih ideja.

RUKE PERITE MLAKOM VODOM
Kada perete ruke, uvijek pripazite na to da je voda mlaka, a nikako vruća ili prehladna jer velike razlike u temperaturi štete koži i intenzivno ju isušuju.

1

NEMOJTE ZABORAVITI NA REDOVIT PILING
Jednom tjedno uklonite odumrle stanice i omogućite koži ruku da diše. Piling možete napraviti i jednostavno u zdjelici, od malo šećera i maslinovog ulja. Istrljajte nježno ruke, pogotovo područje između prstiju i isperite.

2

NEKA JE HRANJIVA KREMA UVIJEK UZ VAS
Uvijek, ali pogotovo tijekom zimskih mjeseci, neka hranjiva krema za ruke uvijek bude uz vas. Nanosite ju ujutro prije izlaska iz kuće, za zaštitu od hladnoće, tijekom dana nakon pranja ruku te obavezno navečer prije spavanja. Da bi sačuvala svoju ljepotu, koži je tijekom cijelog dana potrebna zaštita od isušivanja.

3

MASAŽA RUKU ZA LJEPŠU KOŽU
Masaža godi cijelom tijelu, pa tako i vašim rukama. Svaku večer prije spavanja, uz nanošenje hranjive kreme, priuštite si petominutnu masažu ruku kako biste potaknuli cirkulaciju u rukama i prstima te omogućili bolje upijanje kreme.

4

NEMOJTE ZABORAVITI NA GUMENE RUKAVICE
Kada čistite po kući ili perete suđe, uvijek navucite gumene rukavice. Razni deterdženti i hemikalije intenzivno isušuju kožu i uzrokuju oštećenja, a često i iritacije, što sve skupa dovodi do prijevremenog starenja kože.

5

SVI MISLIMO DA JE "PLAVA NIVEA" DOBRA: Ali ovo nam niko nije rekao!

Ne propustite