KINESKI SAT UVIJEK DAJE TAČNE INFORMACIJE: Otkriva kakvo oboljenje će uskoro da napadne vaš organizam i koji organ je najviše ugrožen

Porodica i zdravlje
KINESKI SAT UVIJEK DAJE TAČNE INFORMACIJE: Otkriva kakvo oboljenje će uskoro da napadne vaš organizam i koji organ je najviše ugrožen
.
Ako primijetite da nešto nije u redu sa vašim organizmom i da se ne osjećate najbolje onda vam magični kineski sat može biti od koristi. 
 
Drevna kineska medicina stvorila je kineski biološki ili tjelesni sat koji vam može pomoći da doznate u kakvom vam je stanju organizam te koji organi ne rade kako bi trebali. 
 
Pomoću ovog sata možete saznati tačnu dijagnozu. 
sat1
 
Kineski sat nam prikazuje vrijeme kada dolazi do protoka energije kroz organe u našem organizmu. Razmak između pojedine energije je dva sata, te ona u svakom periodu biva najsnažnija u drugom dijelu tijela.
 
Ako je u organizmu počeo da se razvija određeni problem, u tom periodu će se početi pojavljivati neki simptomi koji će biti jako izraženi, te na osnovu toga možemo mnogo toga da shvatimo.
 
Ako se nikakav problem nije pojavio u organizmu, tada možemo da iskoristimo maksimalno svaku funkciju u organima.
sat2
 
Čak su i ljekari priznali da u određenim situacijama koriste ovu vrstu sata, kako bi kod pacijenata postavili ispravnu dijagnozu, ali i započeli sa adekvatnim i najboljim liječenjem.
 
Svima savjetujemo samo jedno, a to je da obrate pažnju na biološki sat, kao i na sve tegobe koje osjećaju. Bez obzira šta je u pitanju to biste trebali da zapišete, pa čak iako se raddi o umoru, slabosti organizma, malaksalosti ili najmanjoj boli.
 
Kada zapišete simptom zapišite i tačno vrijeme kada ste osjetili bol, te ćete na osnovu toga da postavite dijagnozu.
 
Kada je organ na maksimalnoj funkciji onda treba isto tako da se iskoristi, ali poslije nekog vremena kada je pao na najnižu funkciju, neophodno ga je pustiti da se odmara kako bi prikupio energiju.
sat3
 
Vrijeme maksimalne aktivnosti organa:
 
1 – 3 sata: jetra 
3 – 5 sati: pluća 
5 – 7 sati: debelo crijevo 
7 – 9 sati: želudac
9 – 11 sati: slezena, gušterača 
11 – 13 sati: srce 
13 – 15 sati: tanko crijevo 
15 – 17 sati: mokraćni mjehur 
17 – 19 sati: bubrezi 
19 – 21 sat: osrčje
21 – 23 sata: dvanaesnik 
23 – 1 sat: žučni mjehur 
sat4
 
Vrijeme minimalne aktivnosti, odnosno odmaranja organa:
 
1 – 3 sata: tanko crijevo
3 – 5: mokraćni mjehur
5 – 7 sati:  bubrezi
7 – 9 sati: osrčje
9 – 11 sati: dvanaesnik
11 – 13 sati. žučni mjehur
13 – 15 sati: jetra
15 – 17 sati: pluća
17 – 19 sati. debelo crijevo
19 – 21 sat: želudac
21 – 23 sata: slezena, gušterača
23 – 1 sat: srce 
 
 
Kineski sat donosi i savjete što raditi i kako reagirati u određeno doba dana:
 
1. Između 11 i 13 sati najbolje je jesti ručak i družiti se. Uživajte u razgovoru s ljudima, povežite se s njima, surađujte i ponudite im pomoć. Ručak neka bude balansiran i ne previše zasitan.
 
2. Između 13 i 15 sati, kada tijelo probavlja ručak, najefikasnije ćete rješavati probleme i organizirati se. 
 
3. Između 15 i 17 sati najbolje je je vrijeme za učenje, učinkoviti rad i ispijanje čaja. U ovo vrijeme pijte i više vode zbog detoksikacije.
sat5
 
4. Između 17 i 19 sati večerajte i obnovite vlastitu energiju. Ovo je doba dana maksimalne aktivnosti bubrega, u kojima su pohranjene rezerve energije.
 
5. Između 19 i 21 sat vrijeme je maksimalne aktivnosti perikardijuma, odnosno osrčja koje upravlja cirkulacijom, mozgom i reproduktivnim organima. Zato je ovo doba dana najbolje za druženje, flert, seks, ali i začeće. 
 
6. Između 21 i 23 sata odmarajte se, opuštajte i čitajte. Izbjegavajte jesti u ovo doba dana.
 
7. Između 23 i 1 sat najbolje je otići spavati i regenerirati se. Imate li žučni kamenac, u ovo doba dana mogli biste osjetiti bol.
 
8. Između 1 i 3 sata jetra radi maksimalno pa ako se probudite u ovo vrijeme znači da je jetra preopterećena čišćenjem organizma. Smanjite nezdravu hranu, pušenje, alkohol i ostale štetne stvari. 
 
9. Između 3 i 5 sati trebali biste čvrsto spavati. Kašljete li u ovo doba dana, znači da vam pluća izbacuju toksine. 
 
10. Između 5 i 7 sati najbolje je vrijeme za buđenje. Popijte vode kako bi debelo crijevo, koje je sada najaktivnije, moglo dobro raditi i otiđite u kratku šetnju. U ovo doba dana najbolje je izbjegavati kofein. 
sat6
 
11. Između 7 i 9 sati doručkujte. Najbolji izbor bit će voće, bjelančevine, ugljikohidrati s niskim glikemijskim indeksom (GI), zdrave masnoće i vitamini.
 
12. Između 9 i 11 sati budite aktivni i radite. Ovo je vrijeme maksimalne aktivnosti slezene koja se povezuje s mentalnom snagom, jača metabolizam te je zadužena za pretvaranje hranjivih tvari u energiju.

Ne propustite