NEPRIJATNOSTI KOJE VAŠE TIJEO RADI, A ZAPRAVO SU ZNAK DA STE ZDRAVI! Ovu su neke neugodnosti koje vam priređuje a jasan su znak ravnoteže organizma!

Porodica i zdravlje
NEPRIJATNOSTI KOJE VAŠE TIJEO RADI, A ZAPRAVO SU ZNAK DA STE ZDRAVI! Ovu su neke neugodnosti koje vam priređuje a jasan su znak ravnoteže organizma!
.

I niste baš ponosni na ove stvari koje vaše tijelo radi, ali treba da znate to je znak da je s vama sve uredu.

Važno je obratiti pažnju na svoje tijelo i paziti na znakove da se stvari mijenjaju ili postaju neugodne jer ti simptomi mogu biti znak zdravstvenog problema. Ali ako se pitate kako ćete reći jeste li zdravi, ponekad zanimljivije stvari koje naše tijelo čini mogu biti dobar pokazatelj.

Vaše tijelo uvijek vam daje vam signali o zdravlju, stoga je važno paziti na njih. Osim toga, zanimljivo je gledati kako se sve događa - i još bolje znati kada je to znak dobrog zdravlja. 

1. Odlazak na toalet nekoliko puta na dan
Ako obavljate veliku nuždu više od jednom dnevno, možda mislite da je to problem. Ipak, to također može biti znak dobrog zdravlja. Većinu ljudi čudi činjenica da bismo trebali ići na toalet dva do tri puta dnevno, ili svaki put nakon obroka. Nije stvar u tome da bi ono što jedete odmah trebalo izaći na drugu stranu, no onda počinje raditi probavni sustav kako bi izbacili ono što ste jeli [otprilike] 12 sati prije. Što učinkovitije vaše tijelo izbacuje otpad, to ćete biti zdraviji.

1

2. Proizvodnja voska u ušima
Ako ste ikad išli čistiti uši i pitali se što je sa svim tim voskom, znajte da niste sami. Svi imamo vosak u ušima i to je dobra stvar. Vosak dolazi od specijalnih žlijezda i proizvodi se za podmazivanje i zaštitu unutarnjeg kanala uha. Osim što stvara učinkovitu branu od stranih čestica, vosak također ima antimikrobna svojstva kako bi se infekcije zadržale pod kontrolom. Većina nas misli da je vosak u ušima odvratan i mnogi ga pokušavaju ukloniti štapićima, ali sigurnije je jednostavno ga pustiti. 

2

3. Izlučivanje puno vaginalne tekućine
Iako se čini iznenađujuće da vaše tijelo izlučuje vaginalnu tekućinu tijekom cijelog dana, ta tekućina zapravo je znak zdravlja. I to može biti praktično na različite načine - pogotovo ako pokušavate zatrudnjeti. Cervikalna tekućina tehnički je termin za točke koje vidite na donjem rublju. Razlikuje se u boji i teksturi, ali idealna je bijela: jasna, žilava i skliska. 

3

4. Ispuštanje plinova
Iako se ispuštanje plinova smatra neugodnim, to je savršeno normalna i zdrava stvar za napraviti i važan dio zdravlja crijeva. Kada jedete proizvode s puno prebiotičkih vlakanima, ta vlakna prolaze nedirnuta u vašem debelom crijevu i budući da dobre crijevne bakterije koriste ove prebiotike kao hranu za izgradnju više vlastite 'vrste', one proizvode vlastiti "vjetar" ili "plin". Plin može biti znak problema kada je popraćen drugim zdravstvenim simptomima koji bi mogli ukazivati na probleme probavnog zdravlja, poput sindroma iritabilnog crijeva ili netolerancije na hranu. Ako vas trbuh boli, imate proljev ili vam se čini da ispuštate više plina nego inače, obavijestite svog liječnika.

4

5. Perutanje kože
Moglo bi biti neobično gledati kako se vaša koža peruta i  neugodno rješavati suhe zakrpe. Ali ovo je još jedan normalan tjelesni proces. Sapuni, krpice za pranje i spužve za tuširanje mogu ukloniti dosta kože bez da primijetimo, ali ako postoje područja gdje ne radite piling, nije ništa iznenađujuće ako se koža na tim mjestima više peruta.

5

PRAVILAN TRENING! Da bi postigli najveću efikasnost tjelovježbi morate praviti pauze, evo i na koji način!

Ne propustite