Stvarate SAMI sebi OŽILJKE nakon BUBULJICA? Spriječite to u SAMO PET koraka!

Porodica i zdravlje
Stvarate SAMI sebi OŽILJKE nakon BUBULJICA? Spriječite to u SAMO PET koraka!
.

Niko ne voli kada mu se pojave bubuljice na licu, a pogotovo to mrze tinejdžeri koji u želji da im bubuljice što brže prođu prave greške koje dovode do ožiljaka na licu.

Iako svi žele da se što brže riješe bubuljica, nepravilnom njegom kože podsjetnik na njih može da ostane mjesecima u obliku fleka na koži. Bubuljica je bolan izvor upale koji kod svijetlog tipa kože može da ostavi crvene fleke, dok se ljudi tamnijeg tipa kože češće susreću sa flekama povezanim s proizvodnjom melanina unutar kože. Ukoliko se flekice na koži ne tretiraju na pravilan način, ostaviće dugotrajan trag na koži što svi žele da izbjegnu.  

1

Uz ovih pet koraka to ćete izbeći:  

1. Ne dirajte bubuljicu

Iako je prvo pravilo najjednostavnije, često je teško suzdržati se od istiskivanja bubuljice u nadi da će na taj način upala pre proći. Nažalost, svakim diranjem bubuljice samo se povećava upala područja, a često se na taj način šire i brojne infekcije što svakako želimo da izbegnemo.

lrp-effaclar-duo-2-683x1024

2. Izbacite iz rutine gruba sredstva za čišćenje lica

Birajte nježne proizvode za svoju rutinu čišćenja lica jer će bilo koji agresivan proizvod pogoršati upalu i ostaviti ožiljke ili fleke na koži.

  873x400

3. Hidratacija je ključ 

Ne izostavljajte dobru hidrataciju i koža će vam biti zahvalna. Hidratacija pospješuje bolje zarastanje kože, a posebno je nužna ako svaki dan koristite puder.  

0828

4. Krema sa zaštitnim faktorom je vaš prijatelj 

Šteta koju UVA i UVB sunčevi zraci nanose našoj koži velika je i nepovratna, a jedini način da se od tih štetnih uticaja zaštitimo je redovno nanošenje proizvoda s visokim SPF-om. Između ostalog, redovnim nanošenjem krema s visokim zaštitnim faktorom, spriječićete nastajanje tamnih fleka na koži.

1-copy

5. Ne odgađajte posjetu dermatologu 

Internet ne može da zamijeni stručnu pomoć, zato ukoliko vam ni jedan od savjeta dugoročno ne pomogne, posjetite dermatologa da biste se konsultovali sa stručnjakom i našli rješenje za neprijatne tragove na koži.  

dermatolog

DUGO SE MUČILA SA URASLIM NOKTIMA DOK NIJE PRONAŠLA OVAJ LIJEK: Pogledajte šta joj je pomoglo

Ne propustite