NEMA VIŠE BOLOVA U KOLJENIMA I RAMENIMA: Sami napravite mast protiv bolnih zglobova, pomaže već nakon prvog nanošenja

Porodica i zdravlje
NEMA VIŠE BOLOVA U KOLJENIMA I RAMENIMA: Sami napravite mast protiv bolnih zglobova, pomaže već nakon prvog nanošenja
.

Sigurno ste mnogo puta čuli kako je bavljenje sportom dobro za vaše zdravlje. Zapravo je svo vrijeme koje provedete na nogama dobro za vas. Dakako da postoji i loša strana toga, a to je trošenje koljena i ostalih kosti, posebice kod ljudi koji imaju višak kila.

ee1

Koji su uzroci bolnog koljena?

Samo pet kilograma previše čini 20 puta veću težinu za vaše koljeno. Skladno tome, što je veća težina tijela,  jače se troši i postaje bolno koljeno.

ee2

Prosječan čovjek dnevno napravi preko 10 tisuća koraka. Kada pogledate koliko dnevno opterećujete koljena, koja su jako ranjiva, nije nimalo čudno kada se javlja bol. Koljeno je zglob koji se najviše upotrebljava.

eer

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to propratna  pojava starenja.

A šta ako se bolovi pojavljuju  u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se riješimo bolova u zglobovima.

Ne mogu reći da imam česte bolovi u zglobovima, ali počela sam primjećivati da ponekad ne mogu lako savijati i ispravljati kolena. Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Naučila sam se da borim, pripremajući domaću mast, recept koji sam pronašla na jednom ruskom sajtu narodne medicine.


 
Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka domaćica. Ovaj recept želim da podijelim sa vama, jer je zaista  djelotvoran i pomaže već posle prvog nanošenja.

Domaća mast protiv bolnih zglobova. Recept:

Za pripremu masti biće potrebno:

– med,

e

senf (najbolje je ljuti),

e1

so

e3

i soda.

ee

Od svega  po 1 supena kašika.

Sve temeljno promješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati  ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje  vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je  najbolje  raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete vjerovati šta sve leči senf. Ovaj ukusan začin se pravi od lijekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i slepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

Od ovakvih prijateljica treba da BJEŽITE koliko vas noge nose: NE TREBAJU VAM U ŽIVOTU

Ne propustite