BILJKA KOJA LIJEČI "ŽENSKE PROBLEME": Pored toga jača srčani mišić, liječi upale, čireve, a evo KO JE NE SMIJE UZMATI!

Porodica i zdravlje
BILJKA KOJA LIJEČI "ŽENSKE PROBLEME": Pored toga jača srčani mišić, liječi upale, čireve, a evo KO JE NE SMIJE UZMATI!
.

Vrkuta ili gospin plašt je velika pomoć ženama - skoro da se ne može nabrojati za šta je sve ljekovita.

alpska-vrkuta-2-800x533

Liječi pojačani sekret, bolne menstruacije, koje i reguliše, a pospješuje i olakšava porođaj. Pomaže kako u klimakteričnim, tako i u pubertetskim smetnjama (za ove zadnje pije se čaj od vrkute i hajdučke trave, u razmjeri 1:1). Ne smiju je uzimati oni koji boluju od žuči ili imaju gastro probleme.

9091-big

Raste divlje, po kamenitim i neplodnim mjestima, a uzgaja se i u vrtovima.

vrkuta

Za lijek se prije cvjetanja skupljaju listovi i mlade grančice.

Vrkuta skuplja i zateže tkivo, potpomaže izbacivanje vode iz organizma, jača srčani mišić, liječi upale, čireve, čak i ako su zapušteni. Kod slabunjave djece - i odraslih -djeluje protiv mišićne slabosti i slabosti udova. Vrkuta jača i na taj način što deluje protiv malokrvnosti. Kod žena koje se teško porađaju lieči slabost materice, a zaštita je i od pobačaja.

vrkuta-ili-gospin-plast

Bilo bi poželjno da svaka buduća majka od trećeg mjeseca trudnoće pije čaj od ove biljke. Kad se pomiješa sa hoću-neću travom (Capsella bursa-pastoris) vrkuta predstavlja univerzalan lijek protiv svih ženskih bolesti, čak i protiv ispadanja materice. U tim slučajevima pije se čaj od svježe ubrane vrkute, i to četiri puta na dan, ali gutljaj po gutljaj. U isto vrijeme treba masirati te dijelove tinkturom od pomenute hoću-neću trave. Utrljavanje se vrši odozdo na gore. Dobro je da se terapija dopuni kupkom od hajdučke trave, koja se pravi od 100 grama ove biljke i upražnjava 3 puta sedmično. (Ista kupka se može koristiti dva puta).

vrkuta-2

Poznavaoci kažu da "dvije trećine ginekoloških operacija bi bilo nepotrebno ako bi na vrijeme i to u dužem periodu pacijentkinje uzimale gospin plašt, ona liječi sve bolesti donjeg dijela tijela, upale, gnojnice, čireve i prelome. Svaka žena bi poslije porođaja trebalo da pije čaj od gospinog plašta.

vrkuta-1

Spolja, smrvljena i kao oblog, ova biljka liječi rane, ubode i posjekotine... 

ZA BOLESNU JETRU KORISTITE OVU BILJKU: Pomaže i u borbi protiv crijevnih parazita!

Ne propustite