VJEROVALI ILI NE? Putin postavlja MODNE TRENDOVE: Ove čizme postale APSOLUTNI HIT u SVIJETU!

Kiosk
VJEROVALI ILI NE? Putin postavlja MODNE TRENDOVE: Ove čizme postale APSOLUTNI HIT u SVIJETU!
.

Riječ je o čizmama od valjanog sukna, koje ne propuštaju vodu, a mogu se naći vezene, ukrašene perlama...

Image result for Reč je o čizmama od valjanog sukna, koje ne propuštaju vodu, a mogu se naći vezene, ukrašene perlama…Image result for vladimir putin in boots

Nakon ovih fotografija, tradicionalne ruske čizme valjenke, mogle bi da postanu hit u svijetu! 

Related image

U Rusiji su popularne zbog velike hladnoće, ali nakon fotografija ruskog predsjednika Vladimira Putina, za valjenkama vlada velika potražnja, a mogu se naći u onlajn prodaji - na "Ebaju" se mogu naći već od 30 dolara, u zavisnosti od toga čime su ukrašene.  

President Vladimir Putin~Victory Day 9 May 2014

Tradicionalne valjenke svojevremeno su nosili i car Petar i Staljin, a u Rusiji ih izrađuje preko 30 fabrika. U Moskvi se najčešće nose one ukrašene perlama, dok u provinciji preovladavaju modeli sa vezom, a rade ih uglavnom bake.  

Related image

Ove čizme koje bi uskoro mogle da se nose širom svijeta imaju bogatu historiju. U moskovskom muzeju "Ruske valjenke" izložene su i valjenke iz tatarskog grada Kukmora, koje su mehke i za koje se vjeruje da imaju ljekovito dejstvo: takve je nosio ruski car Petar, a zabilježeno je da je svakog jutra on tražio šči i valjenke da se ugrije.  

Related image

Image result for ruske valjenke

U valjenkama je i sam Staljin grijao noge, a direktor muzeja valjenki kaže da je neizvjesno da li bi Rusija dobila ratove - da nije bilo valjenki koje se prave od samo 219 grama vune.  

Related imageRelated image

Ne propustite