HRSKAVI i SOČNI ZALOGAJI KOJE VOLE SVE GENERACIJE: Punjene rolnice sa rižom

Praktična žena
HRSKAVI i SOČNI ZALOGAJI KOJE VOLE SVE GENERACIJE: Punjene rolnice sa rižom
.

Kineske rolnice sa povrćem i mesom zahtijevaju vremena da se naprave, ali čim ih budete probali shvatit ćete da se sav trud isplati!

Za ovaj recept su vam potrebne sljedeće namirnice:

-1 kašika susamovog ulja

-2 čehna bijelog luka

-1 šolja isjeckanog luka

-malo đumbira

-1/4 glavice kupusa

-1 mrkva

-2 kašičice soli

-1 kašičica šećera

-2 kašičice bibera

-2 kašičice soja sosa

Related image

Related image

Priprema:

U tavu stavite susamovo ulje, zatim isjeckajte sitno bijeli luk i dodajte u tavu. Potom u smjesu dodajte đumbir. Isjeckajte 1/4 kupusa, u kupus dodajte isjeckanu mrkvu i sve to posolite, zatom dodajte 1 kašičicu šećera i biber. Gotovu smjesu saspite u isti tiganj gdje ste prethodno izdinjstali luk, te prelijte soja sosom. Dinjstajte nekih 20-ak minuta. 
Smjesu ostavite po strani da se ohladi.

Related image

U posudu dodajte pola šolje vode, 4 kašičice šećera, limunov sok(od 2 limuna), pola šolje ribljeg sosa, isjeckana 3 čhna bijelog luka, 1 čili i sve promiješajte.

U drugu posudu dodajte 200g junećeg mljevenog mesa, 200g škampi, 2 šargarepe usitnjene, 30g sušenih pečurki, 50g rižinih nudli, 1 šolju isjeckanog luka, 2 čehna bijelog luka, 1 jaje, 2 kašike ribljeg sosa, pola kašičice soli, pola kašičice bibera, zatim sve izmiješajte tako da se smjesa sjedini. 

Tu smjesu motajte u pirinčane jufke, nalik rolnama.

Related image

Related image

Ne propustite