NEMOJTE RADITI OVO NI SLUČAJNO! Sušenje veša unutar doma ozbiljno narušava vaše zdravlje!

Sve za dom
NEMOJTE RADITI OVO NI SLUČAJNO! Sušenje veša unutar doma ozbiljno narušava vaše zdravlje!
.

Zimski period je vrijeme kada smo svi prisiljeni da mokar veš sušimo unutar svog doma, ali to predstavlja veliki problem za naš organizam.

Konjići za sušenje rublja neizostavan su inventar svakog stana, kao što su i čarape "ukras" radijatora zimi. No, koliko god to bilo praktično jer se rublje brže suši u toplim prostorijama, a uz to i vlaži zrak, stručnjaci upozoravaju da to nije nimalo zdravo.

1

Sušenje odjeće u zatvorenom prostoru u kojem živimo opasno je jer se previše vlage ispušta u zrak. To je osobito loše za astmatičare i alergičare, upozoravaju stručnjaci. 

2

Ova praksa sušenja rublja unutar četiri zida usko je povezana s visokom koncentracijom grinja i spora plijesni u zraku. Situaciju dodatno pogoršava upotreba omekšivača jer tijekom sušenja u zrak isparavaju i hemikalije iz omekšivača koje mogu biti kancerogene. 

3

Rosalie Menon, znanstvenica koja se bavi kvalitetom življenja zajedno s kolegom Colinom Porteousom sastavila je vodič za zdraviji dom u kojem među ostalim pokušava riješiti problem sušenja rublja u zatvorenom prostoru.

4

U svakom slučaju savjetuje da se to izbjegava, a ako nije moguće treba dobro prozračiti stan i barem ne sušiti rublje u istoj prostoriji u kojoj spavate. Ukoliko ste u mogućnosti, nabavite sušilicu za rublje.

6

 

5

Ne propustite