UKROTITE MASNU KOŽU LICA! U njezi ovog tipa najbolje rješenje su prirodna ulja, evo i koja!

Praktična žena
UKROTITE MASNU KOŽU LICA! U njezi ovog tipa najbolje rješenje su prirodna ulja, evo i koja!
.
Problematičnu masnu kožu vam je nezamislivo da tretirate nekim uljem, jer smatrate da bi to moglo samo pogoršati njeno stanje ali naprotiv najbolje rješenje jesu ulja za taj tip kože.
 
Na samu pomisao da stavite ulje na lice vam se diže kosa na glavi? Za osobe s aknama i sklone mašćenju kože ulja bi mogla biti najefikasnije rješenje. Za razliku od mnogih sredstava za kožu, ulja su puna vitamina, aminokiselina i antioksidansa. 
I ne, ne brinite, neće začepiti vaše pore i napraviti još veći nered na vašem licu. Jaki proizvodi za čišćenje kože miču sva prirodna ulja sa lica što rezultira isušivanjem, a koža na to reagira još jačim lučenjem sebuma. 
1
 
Posegnite za jednom od ovih prirodnih opcija.
 
Ulje jojobe: ulje jojobe jedno je od najefikasnijih rješenja za osobe s masnom kožom. Vrlo je lagano, a strukturom je najsličnije sebumu našeg lica. Nanesite jojobino ulje na T zonu, a kožu ćete 'prevariti' i prestat će proizvoditi višak sebuma.
2
Ulje aloe vere: aloe vera poznata je po zacjeljujućim svojstvima, a njeno ulje djeluje protuupalno i liječi crvenilo. Djeluje blagotvorno na masnu kožu zahvaljujući vitaminu C, E, B, proteinima i mineralima koji aktivno regeneriraju kožu. 
3
Ulje lavande: lavanda posjeduje antibakterijska svojstva koja će umiriti prištiće. Korisno je kapnuti ulje lavande u jojobino ulje kako bi spriječili nastanak akni. Djeluje kao detoks na koži i uravnotežuje pH.
4
Ulje ruzmarina: zahvaljujući svojem antiseptičkom djelovanju ulje ružmarina kvalitetan je saveznik u borbi protiv masnog lica. Balansira vlažnost kože, čisti mitesere i spriječava nastanak prištića. 
5
Međutim, nisu sva ulja korisna za masnu kožui neka bi mogla učiniti da vaše lice još više bukne pa tako nemojte koristiti:
ulje kokosa
kakao maslac
ulje sjemenki šipka

Ne propustite