Našminkajte se kao profesionalac: Sedam trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe

Praktična žena
Našminkajte se kao profesionalac: Sedam trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe
Skoro da ne postoji žena koja ne bi željela da ostane duže mlada i privlačna.

Skoro da ne postoji žena koja ne bi željela da ostane duže mlada i privlačna. 

Profesionalni šminkeri smatraju da žene u apsolutno bilo kojem životnom dobu mogu izgledati fantastično. 

Donosimo vam u nastavku nekoliko savjeta i trikova profesionalnih šminkera pomoću kojih ćete izgledati fenomenalno u svakoj prilici. 

sminka1

Osnova

sminka1

Na očišćeno i tonizirano lice stavlja se vlažna krema koja je ujedno i osnova za šminku. Za šminku za starije žene poželjno je koristiti finu svijetlu osnovu. Ona će popuniti bore finim svjetlucavim česticama i vizuelno poravnati strukturu kože.

Ten

sminka2

POZNATA ŠMINKERKA OTKRILA TAJNU: Primjenite ovaj trik i usne će vam izgledati veće!

Zatim se na lice, vlažnim prstima ili malim, vlažnim sunđerom nanosi podloga (tečni puder). Podloga treba da bude prozirna, i da odgovara boji tena, tako da se skoro ne primijećuje kada se nanese na kožu, da se izbegne efekat maske.

Obrve

sminka3
Aktuelan i lijep oblik obrva veoma je važan, jer odaje njegovan izgled licu. Lijep luk obrava, i pravilno odabrana boja, otvaraju pogled i čine lice svježijim. Pokušajte da izbjegnete zasićenu crnu i sivu boju, poželjno je koristiti tople, i hladno-tople nijanse  – sa njima će lice izgleda mlađe.

Trepavice

sminka4

Popunjavamo oštrom olovkom crne boje tanku liniju po liniji trepavica i kapka. Ne zaboravljajte, to nije kao crtanje ajlajnerom. Ona daje dubinu pogledu, izražajnost i gustinu trepavicama.

Sjene

sminka5

Nanosimo sjene. Na unutrašnji ugao oka nanosimo svijetlu nijansu, zatim intenzivniju – na primer nijansa nježne breskve, jorgovana, nijanse roze boja.

Spoljni ugao oka ističemo tamnim nijansama – za to će odgovarati sjene čokoladne nijanse, nijanse ruma, sivkastobraon i braonljubičaste nijanse.
Na donji kapak senke nanosimo samo na 1/3, da ne bismo učinili lice starijim. Ne zaboravljamo ni oblikovanje lica. Ističemo jagodice i vizuelno smanjujemo nos.

PRINCEZA DIANA JE BILA ŽENA NEPONOVLJIVOG STILE: Za njenu ljepotu zaslužni su bili OVI TRIKOVI!

 

Usne

sminka6

Da ruž na usnama ostane što duže, koristimo profesionalnu olovku za usne i iscrtavamo, ne samo konture, već  popunjavamo bojom cijelu površinu usana. Za lijepo nijansiranje, na unutrašnje uglove nanosimo najtamniju olovku. Ostavite usne, upravo tako, ako želite da imate mat efekat.

Završni koraci

sminka7

sminka8
Za stvaranje sjajnog efekta na obojene usne olovkom nanosimo ruž – na sredinu usana svjetliju, a na unutrašnje uglove – tamniju nijansu. Tako ćemo sačuvati na usnama efekat ombre. Ako želite efekat vlažnih usana, možete na sredinu nanijeti običan transparentni sjaj.

Evo, šta smo dobili:

sminka1
Na kraju, da rezimiramo, da je svrha make up-a, ne „podmlađivanje“ i ne „dovođenje u zabludu“, nego pomoć, da žena, u bilo kom dobu, naglasi svoje prednosti i da se osjeti samopouzdanijom.

 

(Novi.ba/Uspesnazena)

 

 

 

 

Ne propustite