PRIRODNI TRETMANI ZA BRŽI RAST NOKTIJU! Potaknite rast prirodnom kućnom terapijom!

Praktična žena
PRIRODNI TRETMANI ZA BRŽI RAST NOKTIJU! Potaknite rast prirodnom kućnom terapijom!
.

San svake žene su dugi i njegovani nokti, međutim nekima od nas nokti rastu izrazito sporo, ali ovu su neki od prirodnih načina na koje možete ubrzati njihov rast.

Ljekovitim pripravcima na bazi ulja i drugih prirodnih sastojaka potaknite njihov brži rast…
Nokti vam sporo rastu, lako pucaju, listaju se, ne izgledaju zdravo? Razlozi zbog čega vam se to događa mogu biti različiti – od nedostatka određenih minerala, vitamina i proteina u organizmu (nezdrava prehrana), hormonska neravnoteža, razne kožne bolesti, gljivice na noktima, mehaničko oštećenje nokta i tako dalje. Također, nikako se ne smiju zanemariti i nasljedni faktori.

1

Prosječno, nokti rastu 0,1 milimetar na dan, s time da na rukama rastu brže, a na nožnim prstima sporije. Kako biste svojim noktima pomogli u bržem rastu i zdravijem izgledu, osim raznih preparata koje možete kupiti u ljekarnama i trgovinama s kozmetikom, razni pripravci od ljekovitih biljaka i ulja, koji možemo pronaći kod kuće ili vrlo jeftino nabaviti, mogu biti odlična, zdrava i prirodna alternativa. S malo volje i upornosti rezultati neće izostati.
 
Maslinovo ulje i sok od limuna
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna

Pomiješajte ulje i sok od limuna, lagano ih zagrijte u mikrovalnoj pećnici i namačite nokte desetak minuta dnevno.
Odlična je mješavina za poticanje rasta noktiju.

2

Sok od rajčice i maslinovo ulje
1 dl soka od rajčice
2 žlice maslinovog ulja

Pomiješajte sastojke i namačite nokte od 10 do 15 minuta na dan. Ova mješavina odlična je za zacjeljivanje noktiju i brži rast.

Maslinovo ulje
Ako nemate previše vremena, uvečer prije spavanja premažite nokte maslinovim uljem i ostavite preko noći da se upije u nokat i kožu oko nokta.

33

Svježi limun
Za sjajne nokte utrljajte svaki dan krišku limuna. Nokti će vam biti zdravi, sjajniji i brže će rasti…
Nakon pet minuta limun isperite ruke toplom vodom.

4

Ljekovita ulja
Osim maslinovog ulja, za rast i zdravlje noktiju odlična su ulja od badema, jojobe, lana, buče, ulje od pšeničnih klica. Možete ih primjenjivati ne samo za premazivanje nego i u svakodnevnoj prehrani, što će sigurno poboljšati učinak na zdravlje i rast noktiju.

Ulje od lavande i čajevca
U posudicu ulijte 2 decilitra tople vode te stavite po nekoliko kapi ulja od lavande i ulja od čajevca. Promiješajte vodu, te namačite nokte barem pet minuta. Za to vrijeme možete lagano masirati i trljati nokte i područje oko noktiju…

5

Čaj od preslice
1 žličica sušene preslice
med

Jednu žlicu sušenih iglica preslice stavite u pola litre vrele vode, ostavite da odstoji 10 – 15 minuta, te čaj nakon toga procijedite. Ostavite da se ohladi na temperaturu za piće, zasladite ga medom i popijte. Ovaj čaj odličan je za ispucale nokte, te njihovo obnavljanje i rast. Također, u toj mješavini možete i namakati nokte. Ako vam neće odgovarati čaj od preslice, svakako pokušajte sa zelenim i bijelim čajem.

3

 

Ne propustite