PRAVILNO ODRŽAVANJE KOVRČAVE KOSE! Trikovi za njegu ovog divnog dara prirode!

Praktična žena
PRAVILNO ODRŽAVANJE KOVRČAVE KOSE! Trikovi za njegu ovog divnog dara prirode!
.

Imate prirodno kovrčavu kosu, ali umjesto da formira lijepe kovrče ona izgleda kao  metla, nije uopšte fino složena i strši na sve strane, u nastavku vam donosimo par savjeta koji će vam pomoći da obuzdate ovakav tip kose.

Pogledajte savjete kako zadržati svoju kosu pod kontrolom!
•    Vlaga je često uzrok kovrčavosti. Kako ne možete učiniti mnogo sa vremenskim uvjetima, koristite proizvode koji sadrže silikon. Kovrčavi ste i dok nije vani vlažno? Možda previše uređujete kosu. Nakon što ste oprali kosu, nježno stisnite ručnikom kosu kako bi je osušili, nikako ne trljajte kosu ručnikom!

5

Kada sušite kosu koristite okruglu četku od prirodnih materijala (nakon što vam je kosa djelomično posušena) i posušite kosu do kraja. Tokom dana ne četkajte kosu, koristite samo češalj sa širokim zupcima kad je to potrebno ili još bolje, koristite prste. Silikonski pripravci, vosak za kosu ili pomada također pomažu u ukroćivanju kovrči.

1
•    Da bi se obuzdale kovrče preporučano tjedno korištenje tretmana dubinskog vlaženja.

2
•    Toplina pomaže da regenerator prodre dublje u vlasi. Operite ili navlažite kosu, lagano istisnite višak vode, stavite kvalitetan regenerator i pokrijte kosu plastičnom kapom. Tako sjednite pod toplu haubu za sušenje kose ako je imate, na 20-tak minuta ili omotajte kosu ručnikom oko glave i ostavite regenerator barem jedan sat ili čak preko noći. Nakon toga dobro isperite kosu.  

3
Ako imate naelektriziranu, lepršavu kosu, dodajte malo više vlage. Počnite upotrebljavanjem kreme za kosu ili regeneratora kojeg ne morate ispirati na vlažnu kosu. Ako vam kosa još leprša naokolo stavite lak za kosu prije nego se počešljate. Koji je najbrži način da sve sredite?  Pogladite kosu sa tkaninom za sušenje, koju koristite za uklanjanje statike na odjeći. Na kraju krajeva, statika je statika.

4

 

Ne propustite