TOPLE I MEKANE: Recept za krofne sa jabukama

Praktična žena
TOPLE I MEKANE: Recept za krofne sa jabukama
.

Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta, koja se ne mora svidjeti svakome, ali garantujemo da je nećete tek tako odbiti od razmatranja za pravljenje u neko dogledno vrijeme.

Sastojci: 

300 grama brašna; 100 grama gustina; 100 grama šećera; 2 jabuke; 2 jaja; 400 mililitara jogurta; 50 mililitara rakije; 1 limun; 100 grama šećera u prahu; 2 kesice vanilin šećera; 1 prašak za pecivo; 1 narandža.

krofne

Priprema: 

U veći sud polupamo jaja. Neprekidno miješajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Miješamo dok se sastojci ne sjedine.

Ostavimo tijesto da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od tijesta i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.

Poredamo krofne na tanjir za serviranje, a pomoću cjediljke nanesemo šećer u prahu. 

Prijatno!

(Novi.ba/ BastaBalkana.com) 

Ne propustite