OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE JAVLJAJU DLAKE OKO PUPKA: Evo kako ih se riješiti

Praktična žena
OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE JAVLJAJU DLAKE OKO PUPKA: Evo kako ih se riješiti
.

U pravilu pojava iznenadnih dlačica nije znak nekog dubljeg problema, ali ako se javljaju često i u većem broju, nije loše posavjetovati se s doktorom. Sigurno se i vama dogodilo da se pojavila dlaka na bradavici najedanput bez ikakvog razloga.

"Naše tijelo ima folikule dlaka posvuda tako da se dlaka može pojaviti zbilja bilo gdje", objašnjava dermatolog Lance Brown za Women's Health.

Od ukupno 50 miliona folikula, koliko ima prosječan čovjek, petina se nalazi u vlasištu. To ostavlja popriličan broj folikula ostatku tijela.
muskarac-dlake-nos-780x298

Najčešća mjesta izbijanja

Osim već spomenutih bradavica, dlačice najčešće izbijaju na ušima, bradi i u području pupka. U području bradavica se najčešće javljaju desno od ruba aerole, na ušima većinom u području ušne resice, a u blizini pupka se često spuštaju prema stidnim dlačicama. Kod brade nema pravila i mogu se pojaviti bilo gdje, a upravo tu se najčešće i javljaju.

dlake

Zašto se to događa?

Poneka dlačica tu i tamo najčešće je vezana uz hormonalne promjene, trudnoću ili menopauzu. Mogu biti posljedica uzimanja pojedinih lijekova (npr. testosterona), a ponekad je za sve jednostavno kriva genetika.

menopauza
Kako ih se riješiti i šta poduzeti kada ih primijetimo:

U pravilu pojava ovih dlačica nije znak nekog dubljeg problema, ali ako se javljaju često i u većem broju, nije loše posavjetovati se s liječnikom.

Što se tiče uklanjanja istih, najlakše je iščupati ih pincetom. Ukoliko prekrivaju veću površinu, poput brade, možeš ih uklanjati i voskom. Ako si u potrazi za trajnijim rješenjem, najbolju opciju predstavlja lasersko uklanjanje.

dlake

AKO NEMATE NOVAC ZA PLASTIČNU OPERACIJU GRUDI, NE BRINITE: Ovaj napitak ih POVEĆAVA, potpuno PRIRODNO!

Ne propustite