MAĐIONIČARSKI TRIKOVI ČIJE SU TAJNE NAPOKON OTKRIVENE! Uvijek smo se pitali kako im to uspijeva, sada imamo odgovor!

Zanimljivosti
MAĐIONIČARSKI TRIKOVI ČIJE SU TAJNE NAPOKON OTKRIVENE! Uvijek smo se pitali kako im to uspijeva, sada imamo odgovor!
_

levitirajuci-predmeti-3Često se kaže da pravi mađioničari nikada ne otkrivaju svoje trikove. Međutim, u eri tehnologije, postaje im sve teže da sakriju razumno objašnjenje od skeptičnog gledaoca. 
 

Zar nismo dosta živjeli u neznanju? Mi smo riješili da srušimo sve iluzije oko ovih nevjerovatnih mađioničarskih trikova. Nećete moći da vjerujete koliko su zapravo očigledni, a nikada nam ne bi palo na pamet.

1. Pretvaranje kafe u novčiće

pretvaranje-kafe-u-novcice-0
Ovaj trik Dejvida Blejna poznat je širom svijeta. Mađioničar uzima dvije plastične čaše, jednu presiječe na pola i napuni je novčićima. Onda napravi malu rupu na dnu velike čaše, stavi unutra sunđer, i na njega stavi čašu sa novčićima. Sve što je potrebno da uradi jeste da stavi prst na rupu. Mala čaša se podići gore sa sve novčićima, a sunđer će apsorbovati kafu. Ostalo je sve gluma!

2. Izvlačenje karti iz vazduha

izvlacenje-karti-iz-vazduha-1
Mađioničar koristi specijalni držač za kartu koji stavlja na nadlanicu. Spretnim pokretom, on izvlači karte "iz vazduha". Neki mađioničari mogu ovo da rade bez naprave, ali moraju dobro da ovladaju vještinom kako ih ne bi otkrili.

3. Levitirajući predmeti

levitirajuci-predmeti-3
Da biste izveli ovaj trik, potrebna vam je ekstremno tanka gumica i olovka sakrivena u rukavu. Zavisno od objekta koji želite da levitirate, tehnika se može razlikovati, ali glavna ideja ostaje ista: namjestite podršku tako da niko ne može da je vidi i uključite svoj šarm!

 

Ne propustite