Pojačan promet vozila na većini graničnih prijelaza u BiH

Vijesti
Pojačan promet vozila na većini graničnih prijelaza u BiH
.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Danas se izvode radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa na dionici magistralnog puta M-17 Nemila-Žepče u mjestu Donja Golubinja, zbog čega se saobraća jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim putevima sa aktuelnim radovima. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Ne propustite