STANJE NA PUTEVIMA: Upozorenje na sitne odrone, savjetuje se opreznija vožnja

Vijesti
STANJE NA PUTEVIMA: Upozorenje na sitne odrone, savjetuje se opreznija vožnja
.

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Danas se izvode radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa na dionici magistralnog puta M-17 Ozimica-Topčić Polje (Donja Golubinja), zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom trakom- naizmjenično.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu (na ulazu u Bugojno), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na snazi je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme, saopćeno iz BIHAMK-a.

Ne propustite