Predsjednik Islanda se izvinio zbog izjave da bi zabranio pizzu s ananasom

Svijet
Predsjednik Islanda se izvinio zbog izjave da bi zabranio pizzu s ananasom
.

Predsjednik Islanda Gudni Th. Johannesson uputio je izvinjenje građanima male otočke zemlje nakon što je izjavio da bi zabranio picu s ananasom, jer mu se nikako ne sviđa, izvještava agencija Anadolija.

Kako pišu islandski mediji, iako se slučaj dogodio prije dvije godine, Johannesson je nedavno ponovo bio na meti kritika zbog tadašnje izjave da bi zabranio picu s ananasom, što su neki građani shvatili kao prijetnju.

Predsjednik Islanda je stoga odlučio da se ponovo obrati javnosti riječima da je "otišao predaleko" u svome komentaru koji je tada iznio, dodajući da je to bila neslana šala.

"Volim ananas, ali ne i picu s ananasom", rekao je tada u komentaru.

60714108

Ovaj put je ipak objasnio kako, iako je predsjednik države, ne može donositi zakone koji bi zabranili građanima da prave picu s ananasom.

"Sretan sam da nemam takvu moć, predsjednici ne bi trebali biti tirani. Ne bih volio živjeti u svijetu u kojem ljudi na mom položaju mogu zabraniti stvari koje im se ne dopadaju. Ali preporučujem picu s morskim plodovima", kazao je uz osmijeh Johannesson novinarima.

Dodao je kako je osjetio potrebu da uputi izvinjenje da bi građani koji su se osjećali povrijeđenima bili zadovoljni i bezbrižni.

Ne propustite