Albanska policija: Gruevski je prešao preko Albanije

Vijesti
Albanska policija: Gruevski je prešao preko Albanije
.

Albanska policija se oglasila u vezi s navodima o prelasku bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog preko njene granice, zvanično potvrđujući da je napustio granični prelaz Hani i Hotit u Skadru, izvijestila je agencija Anadolija.

U saopćenju Generalne direkcije albanske policije navodi se da je Gruevski tom prilikom koristio vozilo koje je bilo u vlasništvu mađarske ambasade u Tirani.

"Odjeljenje za granicu i migraciju pri Državnoj policiji obavijestilo nas je da je Nikola Gruevski 11. 11. 2018. godine napustio teritoriju Republike Albanije na graničnom prijelazu Hani i Hotit prema Crnoj Gori, kao putnik u vozilu registarskih tablica CD1013A, u vlasništvu mađarske ambasade u Tirani", navodi se u saopćenju.

U saopćenju se dodaje i da 11. novembra 2018. godine nije postojala potjernica za hapšenje Gruevskog, napominjući da je Interpol iz Skoplja 13. novembra informisao Interpol u Tirani o međunarodnom nalogu za hapšenje bivšeg premijera Makedonije.

Podsjetimo, Gruevskog potražuju zbog toga što se nije u roku javio na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen u slučaju kupovine blindiranog Mercedesa koji je koštao blizu 600 hiljada eura. On posljednjh dana nije bio dostupan makedonskom pravosuđu da bi mu se uručio poziv.

Ne propustite