CIK BiH donio nekoliko odluka o prestancima, odnosno dodjeli mandata

Vijesti
CIK BiH donio nekoliko odluka o prestancima, odnosno dodjeli mandata
.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela nekoliko odluka o prestancima, odnosno dodjeli mandata nakon Općih izbora 7. oktobra.

Zoran Stevanović, koji trenutno obavlja funkciju gradonačelnik Zvornika, odlučio je ostati na toj funkciji i odreći se osvojenog mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon što je CIK BiH danas konstatovao odbijanje mandata Zoranu Stevanoviću u NSRS, mandat je dodjelio sljedećem kvalifikovanom kandidatu na listi Mladenu Popoviću.   

Utvrđen je prestanak mandata odborniku u Skupštini Grada Doboj Danijelu Jošiću koji je izabran u NSRS, a upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu Željku Đuričiću.

Prestanak mandata utvrđen je i odborniku u Skupštini grada Trebinje Ljubiši Kruniću, iz razloga izbora u NSRS, a upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu Zdravku Kašikoviću.

CIK BiH je utvrdio prestanak mandata i vijećniku u Općinskom vijeću Cazin Razimu Halkiću, iz razloga imenovanja na nespojivu funkciju u Skupštini USK, upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu Nerminu Sefiću.

Prestanak mandata utvrđen je i vijećnici u Općinskom vijeću Fojnica Antoniji Milićević, iz razloga izbora u Skupštinu SBK, a upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu s Perici Kapetanoviću, prenosi Fena. 

Zlatko Hujić podnio je ostavku na mjesto načelnika Bosanskog Petrovca zbog preuzimanja mandata u Skupštini USK, te mu je danas utvrđen prestanak mandata.

Načelnici sarajevskih općina Novi Grad i Stari Grad Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić, odlučili su ostati na sadašnjim funkcijama, te su odbili mandate u Skupštini Kantona Sarajevo. CIK BiH je konstatovala odbijanje mandata. Umjesto Efendića, mandat u Skupštinu Kantona Sarajevo dodjeljen je Samri Ćosović-Hajdarević, a umjesto Hadžibajrića mandat je dodjeljen Fahrudinu Pecikozi.

Prestanak mandata utvrđen je i odbornici u Skupštini opštine Modriča Gordani Vidović, iz razloga izbora u NSRS, a upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu Igoru Vidoviću.

Također, prestanak mandata utvrđen je odbornici u Skupštini opštine Modriča Mari Milošević, iz razloga izbora u NSRS, a upražnjeni mandat je dodjeljen sljedećem kvalifikovanom kandidatu Bori Bijeliću.

Ne propustite