NAŠLI SU GA NA ULICI, A ONDA SU KOMŠIJE ISPRIČALE ONO ŠTO KRIJE OD JAVNOSTI: "Ovo svi trebaju znati"

Show
NAŠLI SU GA NA ULICI, A ONDA SU KOMŠIJE ISPRIČALE ONO ŠTO KRIJE OD JAVNOSTI: "Ovo svi trebaju znati"
.

Zvijezda narodne muzike Džej Ramadanovski odrastao je u samom srcu Beograda, u kome je završio osnovnu školu, obožavao učiteljicu, pjevao na priredbama, šibicario, krao, pa nakon popravnog doma započeo muzičku karijeru koja i danas traje.

dzej3dzej5

Navode da je pjevač odrastao u samom srcu Beograda, u kojem je završio osnovnu školu, da je obožavao učiteljicu, pjevao na priredbama, šibicario, krao, pa nakon popravnog doma započeo muzičku karijeru koja i danas traje.

dzej1dzej2

Komšiluk ga opisuje kao vječitog boema i veseljaka, a komšije su otkrile da je jedno vrijeme radio u obližnjoj farbari. 

dzej7

"Džej je pravi Dorćolac, znam ga od malih nogu. To staro društvo se okupljalo u jednoj kafani koja je davnih dana zatvorena. Njega su svi poznavali, uvijek se pojavljivao i svirao tarabuku. Tada je još tinejdžer bio, a uvijek je bio veseo i ljudi su ga voljeli. Nikad nije bio stipsa, volio je da daje i da časti ljude, kad ima, dijelio je sa svima. Ovdje je išao u osnovnu školu, jedno vrijeme je bio u popravnom domu, a kad je izašao zaposlio se u farbari. Sedam dana je radio i dao otkaz, tad nam je govorio: „Ja uđem garav, a izađem sav crven od farbe”, otkriva Džejov komšija Dušan.

dzej6

Direktor škole je otkrio nove detalje. 

dzej8

"Džej je išao kod nas u školu, učiteljica mu je bila Danica Pekić. Ona ga je na ulici našla uplakanog i dovela ga da uči školu. Govorio je da mu je ona kao majka i da nije bilo nje nikad ne bi izašao na pravi put. Kupila mu je knjige, odjeću i brinula o njemu. Bio je na jednoj proslavi škole, pa je o Danici kroz suze pričao, mnogo ju je volio." – ispričao je za Blic Dragomir Ivanović.

Ne propustite