NJEGA KOŽE PREMA KRVNOJ GRUPI KOJU IMATE! Krv određuje tip vaše kože kao i način njezine njege!

Porodica i zdravlje
NJEGA KOŽE PREMA KRVNOJ GRUPI KOJU IMATE! Krv određuje tip vaše kože kao i način njezine njege!
.

U velikoj mjeri, za ljepotu naše kože odgovorna je krvna grupa, koja određuje tip vaše kože te način njezine njege.

Krv koja kola našim žilama daje nam život, a zdrava krv znači zdravi i jak organizam. Zato kada čujete da ljepota dolazi prvenstveno iznutra možete to shvatiti u doslovnom smislu, jer krv je odgovorna za većinu ljepote, koja zrači iz vas. No, jeste li znali i da način njege kože ovisi o krvnoj grupi koja kola vašim žilama?
Možda će vam se ovo činiti vrlo nekonvencionalan pristup, jer na prvi pogled vrlo je teško pronaći poveznicu između krvne grupe i njege kože, ali naše tijelo je vrlo kompleksan organizam kojeg nitko još do kraja nije uspio dokučiti. Činjenica je da različitim krvim grupama odgovara različiti stil prehrane, pa nije niti čudno da postoje poveznice s kožom, njenim zdravljem i ljepotom.

1

Dakle, ako mislite da bi vaša koža mogla izgledati ljepše, potrebno je početi od same prehrane prema krvim grupama koje također možete pročitati na portalu žena.hr, ali i vanjskom njegom.
Za početak, ako ne znate, saznajte koja ste krvna grupa i pročitajte što sve možete učiniti za zdravlje i ljepotu.

Krvna grupa A
Žene koje imaju krvnu grupu A, imaju kožu s vrlo malim porama koja je manje sklona znojenju i nema probleme s previše masnoće, što se odnosi i na toplije mjesece u godini. U biti, može se reći da osobe s krvnom grupom A imaju nešto hladniju kožu. Dok s jedne strane male pore mogu biti blagoslov, s druge strane znači da treba promišljeno nanositi kozmetičke preparate, jer previše kozmetičkih preparata može značiti preveliki stres kože i začepljivanje pora.

Za ovaj tip kože preporuča korištenje maslinovog ulja, kao zasebnog kozmetičkog preparata, ali i kozmetike na bazi maslinovog ulja, jer upravo ono ima vitamine koji će najbolje njegovati kožu. Preporučamo korištenje rafiniranog ulja koje je pročišćeno, te će koži pružiti sve potrebne masne kiseline, zbog čega će koža postati glatka i mekanija.

S obzirom da osobe s krvnom grupom A imaju nešto nižu baznu temperaturu, to znači i stezanje kože, što može uzrokovati lagane bore, nabore i linije, ne samo po licu nego i po cijelom tijelu, zato se preporuča nošenje nešto toplije odjeće, kako koža ne bi prebrzo ostarjela.   

Šminka
Koristite lagane prozračne pudere, posebno one bazne, jer vaša misija je da prekrijete eventualne nedostatke, te naglasite ljepotu i zdravlje vaše prirodne kože. Ako ste neispavani, najbolje je koristit bazne pudere koji u sebi imaju efekt prirodnog sjaja. Ako ste pak posebno zadovoljni sa svojom puti, koristite čim manje prozračnijeg pudera koji daje efekt prirodnosti. Što se tiče ostale šminke za osobe s krvnom grupom A, najbolje funkcioniraju svijetla, sjajna sjenila za oči, što će izazvati mnogo bolji efekt zbog povećane vlažnosti očiju.

2

Krvna grupa B
Za razliku od vrlo „zahvalne“ kože osoba koje u sebi nose krvnu grupu A, krvna grupa B je, može se slobodno reći, gotovo potpuna suprotnost. Naime, te osobe imaju vrlo osjetljivu kožu, koja je sklona vrlo čestim promjenama, zbog vanjskih i unutarnjih utjecaja.

S obzirom da je metabolizam osoba s krvnom grupom B nešto brži, postoji mogućnost lakšeg mašćenja kože, pa se zbog toga preporučuju sredstva za čišćenje koža koja su blago kisela. Naime, pH tih osoba kreće se između 4.8 i 5.6 što znači da ide prema kiselom stanju, a korištenje sredstva za čišćenje kože koja isto imaju blago kiselu bazu će dati najbolji efekt. Lužnata sredstva za čišćenje potrebno je izbjegavati, jer ona mogu uzrokovati brojne kožne probleme i upalne procese.

Izbjegavajte sapune s mirisima! Piling lica definitivno se preporuča, no neka bude blagi, bez velikih grubih čestica zbog osjetljivosti kože. Kada radite piling vrata učinite to s pokretima gore dolje, jer s time ćete potpomognuti prirodni tonus kože. Preporuča se izbjegavanje pilingiranja područja oko nosnica jer ono je najčešće vrlo osjetljivo kod osoba s krvnom grupom B.

Šminka
Osobama s krvnom grupom B najbolje odgovaraju zlatne nijanse - pudera i rumenila, te druge tamne zlatne i smeđe nijanse. Kada nanosite bazni puder, upotrijebite onaj koji će posvijetliti vašu put, te na njega nanesite zlatnu nijansu mineralnog pudera u prahu koji će vašem licu dati čisti zlaćani sjaj. Rumenilo može varirati od tamnijih ružičastih nijansi te već spomenutih zlatnih i brončanih. Za sjenilo odaberite zlatno-smeđe i slične tople boje, te maskaru za volumen i produljenje trepavica.

3

Krvna grupa AB 
Osobe koje nose u sebi ovu vrlo rijetku krvnu grupu, može se reći da mogu biti vrlo sretne u svojoj koži. Naime, koža osoba s krvnom grupom AB ima vrlo veliku sposobnost prilagođavanja različitim uvjetima, te vrlo dobro se prilagođava pojačanom sunčevom zračenju. Negativna strana ove vrste kože je da nešto ranije može pokazati znakove zrelosti i starenja.

Kada je riječ o njezi kože, treba staviti naglasak na prirodnu kozmetiku, uključujući domaće pripravke. Prvenstveno, izbjegavajte umivanje u tvrdoj vodi. Ako je ikako moguće koristite izvorsku vodu, no s obzirom da to zaista ne zvuči ni malo realistično, nabavite dobar sprej za lice s mineralnom vodom.

Kada je riječ o domaćim pripravcima i maskama za lice, na lice nanesite bjelanjak od jajeta, koji će dati vašoj koži mnoge hranjive sastojke. Činite to što češće, barem jednom tjedno. Bjelanjak na licu držite minutu do dvije, jer će u suprotnom bjelanjak previše isušiti kožu.

Osobe s AB krvnom grupom često imaju probleme s perifernom cirkulacijom, pa postoji mogućnost bljedila lica, što možete s pravom šminkom pretvoriti u svoju korist.  

Šminka
Prvenstveno treba izabrati kvalitetni bazni puder, te korektor koji će zajedno prekriti sve eventualne nesavršenosti na koži. Pazite da bazni puder bude u vašoj nijansi kože ili samo za nijansu tamniji, dok korektor ne smije odstupati od vaše boje kože.
Ukoliko imate probleme s prištićima, korektor nanosite i utapkajte s prstima, a ako su prištići upaljeni i izbočeni, osim korektora u boji kože, koristite prvo zeleni korektor kako biste neutralizirali crvenilo. Što se tiče ostale šminke, održavajte što prirodniji imidž, s blagim pastelnim bojama.

4

Krvna grupa 0
Za kožu osoba koje nose u sebi krvnu grupu 0, najvažniji je dobar san svaku noć, barem osam sati, jer to je vrijeme kada se koža najbolje obnavlja. Također, ako je ikako moguće, osobama s krvnom grupom 0 se preporuča popodnevni počinak, između 40 i 50 minuta, nikako dulje od toga. Ako to uspijete, sigurno nećete imati toliko problema s kožom, kao što je to možda sad slučaj, zbog proširenih pora, pojačanog mašćenja, odnosno isušivanja.

Potrebno je izbjegavati sredstva za čišćenje lica na bazi pijene, jer ona previše isušuje kožu, što će uzrokovati prekomjerno mašćenje, te probleme s kožom. Umjesto toga koristite blage kreme ili gelove za čišćenje. Koristite kreme i druge kozmetičke preparate koje u sebi imaju zaštitni SPF faktor, jer koža ima vrlo loše mogućnosti zaštite protiv UV traka. Po ljeti ne izlazite iz doma bez faktora 20, a zimi bez faktora 10.

Šminka
Osobe s krvnom grupo 0, ne trebaju toliko pažnje posvetiti bojama pudera, sjenila i rumenila, koliko samom osjenčavanju i naglašavanju određenih crta lica. To je najjednostavnije napraviti olovkom za osjenčavanje. Njome naglasite sve crte glavne crte lica, a nakon kompletnog nanošenja pudera, vaše lice će dobiti izraženije i definiranje konture, koje će pridonijeti vašoj ljepoti.

5

Ne propustite