SVI PRAVE OVE DVIJE GREŠKE KADA SPREMAJU KAJGANU: Evo šta zapravo treba da uradite

Praktična žena
SVI PRAVE OVE DVIJE GREŠKE KADA SPREMAJU KAJGANU: Evo šta zapravo treba da uradite
.

Savršeno pečena kajgana zahtijeva malo više truda od prostog izlijevanja umućenih jaja u tavu. 

jaja3

Važno je da poštujete sljedeća pravila: 

- Prije svega, tava mora da ima premaz protiv ljepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.

- Uvijek birajte svježa jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.

- Pomiješajte ih sa malo mlijeka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.

mlijeko

- Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.

- Kada miješate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tavi. 

- Kajganu uvijek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuhala.

- Neprestano je miješajte jer ćete tako izbjeći gumastu strukturu.

jaja

- Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tavu malo prije nego što su gotova.

- Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umjesto toga, dodajte je prije serviranja.

 

Ne propustite