SVI PRAVE OVE DVIJE GREŠKE KADA SPREMAJU KAJGANU: Evo šta zapravo treba da uradite
Savršeno pečena kajgana zahtijeva malo više truda od prostog izlijevanja umućenih jaja u tavu.
Važno je da poštujete sljedeća pravila:
- Prije svega, tava mora da ima premaz protiv ljepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
- Uvijek birajte svježa jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
- Pomiješajte ih sa malo mlijeka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
- Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
- Kada miješate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tavi.
- Kajganu uvijek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuhala.
- Neprestano je miješajte jer ćete tako izbjeći gumastu strukturu.
- Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tavu malo prije nego što su gotova.
- Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umjesto toga, dodajte je prije serviranja.