PROMIJENILI SU PROGNOZU, NA OVO NISMO SPREMNI: Ovog datuma stiže SNIJEG I PRAVA ZIMA!

Bosna i Hercegovina
PROMIJENILI SU PROGNOZU, NA OVO NISMO SPREMNI: Ovog datuma stiže SNIJEG I PRAVA ZIMA!
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama je bilo magle. 

U BiH danas sunčano, a evo kad se očekuje naoblačenje​

magla-1

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 8; Bugojno i Ivan Sedlo 14; Livno i Sarajevo 15; Jajce i Zenica 16; Neum 18; Mostar, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 19; Bijeljina, Brčko, Doboj i Sanski Most 20; Gradačac 21; Bihać i Tuzla 22; Banja Luka 23°C.

l-am

Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama će biti magle. Krajem dana i tokom noći na srijedu očekuje se naoblačenje sa sjevera koje u Bosni rijetko može usloviti veoma malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C. 

kisa

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C. 

U utorak, 13.11.2018., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama će biti magle. Krajem dana i tokom noći na srijedu očekuje se naoblačenje sa sjevera koje u Bosni rijetko može usloviti veoma malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.

oblacno

U srijedu, 14.11.2018., u Bosni ujutro pretežno oblačno vrijeme. Do sredine dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini prije podne umjerena naoblaka, u drugom dijelu dana sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U četvrtak, 15.11.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

oblacno15

U petak, 16.11.2018., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

oblacno

PROGNOZA ZA OVAJ MJESEC

Stabilno vrijeme bez padavina prognozira se do 21. novembra, a već od 22. očekuju se slabe padavine sve do kraja prognoznog perioda, 26. novembra. Padavne u vidu kiše izgledne se na jugu zemlje, a snijeg se prognozira na planinama Bosne, dok u centalnim i istočnim krajevima moguć je i u nižim predjelima.

Od 12. do 14. novembra jutarnje temperature kretat će se od 2 do 7 u Bosni, a u Hercegovini od 5 do 10 stepeni. Očekivane dnevne temperature zraka u Bosni kretat će se od 10 do 15, a u Hercegovini od 16 do 21 °C.

sarajevo

Osjetan pad temperatura uslijediće se od 15. novembra. Jutarnje vrijednosti temperatura u Bosni kretat će se od -3 do 2 stepena, a u Hercegovini od 2 do 7 °C. Dnevne temperature zraka u Bosni se prognoziraju od 5 do 10, a u Hercegovini od 10 do 15 °C.

snijeg-nsl

 

Ne propustite