FATIMA IZ TUZLE OTIŠLA U BURKINIJU NA BAZEN I DOŽIVJELA ŠOK: "Kad sam ovo vidjela sve mi se smučilo"

Bosna i Hercegovina
FATIMA IZ TUZLE OTIŠLA U BURKINIJU NA BAZEN I DOŽIVJELA ŠOK: "Kad sam ovo vidjela sve mi se smučilo"
.

Fatima je zdravstvenih razloga morala da krene na plivanje, te krenula na terapijski bazen. Naime, Fatima Bajrić, vlogerka iz Tuzle, na svom Youtube kanalu objavila je video koji nosi naziv “Diskriminacija moga identiteta u multikulturalnom gradu“.

f1

U fokusu njenog novog videa je ‘burkini‘, odnosno kupaći kostim za žene muslimanske vjeroispovijesti, koji je mlada Tuzlanka obukla prilikom posjete jednom od terapijskih bazena.

f
 
Na početku svog izlaganja Fatima se izvinjava svima onima koji su ovoliko dugo čekali na njen novi video, te da bi još duže čakali da joj se nije desila situacija za koju smatra da je veoma važna i da se tiče svih nas.

“Ja živim u Tuzli, u gradu u kojem će vam svi reći kako zvona crkve nikad nisu smetala glasu mujezina, u prijevodu, kako smo svi mi puni empatije, tolerancije i kako sa ljubavlju prihvatamo različitosti” – rekla je u svom izlaganju Fatima Bajrić te nastavila: “Nažalost, moram da vas razočaram. To nije istina“.

Naime, Fatima Bajrić je iz zdravstvenih razloga morala da krene na plivanje, te krenula na terapijski bazen gdje je, kako tvrdi, sve bilo u redu dok se jedna ili više gospođa nisu žalile na njen dolazak na bazen u burkiniju.

OVAJ HRVAT SPAKOVAO KOFERE I OTIŠAO U NJEMAČKU: A sada je otkrio kako se snašao, OVO NIKO NE MOŽE DA VJERUJE

Ne propustite