STANJE NA PUTEVIMA: Oprez, smanjena vidljivost zbog magle

Vijesti
STANJE NA PUTEVIMA: Oprez, smanjena vidljivost zbog magle
.

U jutarnjim satima smanjena vidljivost, zbog magle. Iz BIHAMK-a posebno izvajaju dionice uz rijeke: Bosnu, Drinu i Lašvu. 

Za danas su planirani radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa na dionici magistralnog puta M-17 Potoci-Mostar. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Vozače teretnih vozila podsjećamo da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju vozila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11, navode iz BIHAMK-a.

Ne propustite