AKO PRIMIJETITE OVO, VAŠI BUBREZI OTKAZUJU: Promjena u URINU vam može otkriti BOLEST!

Porodica i zdravlje
AKO PRIMIJETITE OVO, VAŠI BUBREZI OTKAZUJU: Promjena u URINU vam može otkriti BOLEST!
.

S vremena na vrijeme vrijedi okrenuti se za sobom i pogledati kakav nam je urin u WC šolji

Uglavnom se urin ponaša onako kako treba i dobre je boje i ne ukazuje na bolesti, ali ukoliko primetite da je mutniji nego obično potrebno je da se obratite doktoru.

Ukoliko primijetite da vam je urin zamućen nemojte odmah da paničite. Mutan urin jeste znak da nešto nije dobro, ali postoji mnogo razloga zbog čega je on takav. Urolog doktor Hajar Ajub ukazao je na to zašto urin može da bude zamućen.

KUPILI SU NA PIJACI ZDJELU ZA 5 MARAKA: Nekoliko godina kasnije ONA IM JE PROMIJENILA ŽIVOT, evo šta se dogodilo!​

Ne pijete dovoljno vode

Dehidratacija je često uzrok mutne mokraće, a ispijanje gaziranih sokova i kafe neće vam mnogo pomoći. Potrebno je da povećate unos vode. Bilo koje piće koje sadrži kofein može samo da pogorša vaše stanje.

voda-750x460

Imate infekciju urinarnog trakta

Svaka žena strepi od urinarnih infekcija, ali im je isto tako i podjednako sklona. Urinarna infekcija obično inficira bešiku i uretru i može da dovede do dehidratacije, zatvora ili samo do ometanog pražnjenja bešike. Infekcija može da se tretira antibioticima i najbolj eje da se što prije javite lekaru i započnete terapiju.

urin

Imate kamen u bubregu, ili oba bubrega

Kamenje u bubregu može da bude veoma nezgodno jer izaziva bol dok prolazi i izlazi napolje. Dok prolazi kroz kanale, kamenje može da izazove krvarenje i zamuti urin.

Vaš urin možda ima u sebi malo krvi

Ukoliko se krv pojavi u mikroskopskim tragovima u urinu, izazvaće zamućenje. Uzrok može da bude kamenje u bubregu, uvećana prostata, ali u rijetkim slučajevima i rak urinarnog trakta.

urin2

Imate hronično oboljenje bubrega

Rijetko se javlja kod osoba koje su dobrog zdravlja, ali hronična bolest bubrega može da izazove zamućenost urina. Ona predstavlja opadanje funkcije bubrega čija je glavna uloga da čiste krv od metaboličkog otpada. Drugi simptomi su mučnina, umor, otežano disanje, grčevi u mišićima i žuta koža.

kamen-u-bubregu2

Imate dijabetes

Dijabetes je hronično oboljenje koje se razvija kada je količina glukoze u krvi velika. Insulin, hormon koji proizvodi pankreas, pomaže u regulaciji tog šećera i njegovo iskorišćavanje njega kao energije. Kada tijelo ne proizvodi dovoljno insulina ili ga ne koristi dovoljno, šećer ostaje u krvi umJesto da se transportuje u druge ćelije.

NJEMAČKI DOKTOR OTKRIO NAJBOLJI LIJEK ZA GASTRITIS: Ova smjesa čini čuda, POTPUNO PRIPRODNO RJEŠAVA PROBLEM!

(Novi.ba/Telegraf.rs)

Ne propustite