UPOTREBA LIMUNA U NJEZI TIJELA! Uz ovih par jednostavnih i učinkovitih trikova, vaše tijelo će izgledati kao nikada prije!

Praktična žena
UPOTREBA LIMUNA U NJEZI TIJELA! Uz ovih par jednostavnih i učinkovitih trikova, vaše tijelo će izgledati kao nikada prije!
.

Limun je pravo supervoće, osim što obiluje vitaminom C, koji će nam dobro doći u ovim hladnm danima, posjeduje mnoge dobrobiti u njezi kože, kose, noktiju...

Otkrivamo vam nekoliko vrlo jednostavnih i učinkovitih načina kako možete koristiti limun u njezi kože, kose, noktiju...
 

 Za lice

Prirodne kiseline koje se nalaze u limunu odlične su za uklanjanje mrtvih stanica kože pa je upravo zato limun čest sastojak prirodnih pilinga i maski za lice. Također, dobar je za uklanjanje masnoće, pjegica i mitesera. 
Umjesto da kupujete skupe i neprirodne maske za lice, sami napravite svoju masku ili piling od prirodnih sastojaka. 

2

Maska za lice od limuna:  iscijedite sok od 3-4 limuna u drvenu zdjelicu i dodajte nekoliko kapi vruće vode. Koristeći blazinice natapkajte kožu lica (izbjegavajte područje oko očiju) i isperite nakon nekoliko minuta. Ako se borite sa miteserima, smjesi možete dodati i nekoliko kapi čajevca koji je odličan za borbu s aknama. 

Za masnu kožu: ako imate problema sa masnom kožom lica, prije spavanja pomoću blazinice nanesite sok limuna na T-zonu (nos, brada, čelo) i ostavite da djeluje preko noći. 

3

Maska od banane i limuna: zgnječite jednu bananu i pomiješajte sa jednom žlicom soka od limuna. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta te temeljito isperite. 

Piling za lice: uzmite krišku limuna i umočite je u kristalni šećer te njome istrljajte suhe dijelove kože poput laktova, peta i koljena. 

Za kosu

Limun je također odličan u njezi kose, ali samo ako imate svoju prirodnu boju. Nemojte ga koristiti ako imate obojenu kosu jer bi limunska kiselina mogla izblijediti boju. 

U borbi protiv peruti: pomiješajte 3 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna s malo maslinova ulja i umasirajte u vlasište te ostavite da odstoji 15-20 minuta. Potom isperite i operite kosu šamponom koji inače koristite. 

Maska za sjaj kose: odlična je za svijetlu i neobojenu kosu. Iscijedite sok limuna i nanesite na kosu prilikom pranja.  Vaša će kosa biti sjajna i zdrava.
Također, možete pomiješati sok limuna sa kokosovim uljem i nanijeti na kosu te ostaviti da djeluje 20 minuta. Potom temeljito isperite. 

4

Za tijelo

Losion za tijelo: ako se borite s aknama po leđima i ostatku tijela, domaći losion od mješavine limuna i kokosovog ulja je odlično rješenje za vaše probleme. Pomiješajte nekoliko žlica kokosova ulja sa sokom od limuna i nanesite na problematične dijelove kože. Kokos će hidratizirati vašu kožu dok će je limun očistiti i djelovati na akne. 

Protiv tamnih mrlja: limun je vrlo učinkovit i u borbi protiv tamnih mrlja koje se znaju pojaviti na koži lica i tijela. Ako imate problema s tamnim mrljama ili su pojedini dijelovi kože tamniji od ostatka tijela, jednostavno ih istrljajte s kriškom limuna. 

Za detoksikaciju: za zdrav početak dana svako jutro natašte popijte čašu tople vode s iscijeđenim limunom. To će potaknuti probavu te pomoći organizmu da izbaci nakupljene toksine. 

5

Za usta

Za bijele zube: želite li imati bijele zube, pomiješajte sodu bikarbonu sa malo limunova soka i time iščetkajte zube. 

Piling usana: usnama je potrebna posebna njega, osobito zimi. Stoga je povremeno dobro napraviti piling želite li imati glatke usne. Kriškom limuna protrljajte usne i potom isperite te nanesite hranjivi balzam ili kremu. 

6

Za nokte

Za jačanje noktiju: ako imate problema s krhkim i slabim noktima, pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok te tom smjesom izmasirajte nokte i područje oko noktiju. Takva će maska ojačati nokte i ukloniti žute mrlje. 

7

Uklanjanje bradavica, kurjih očiju i žuljeva: istrljajte kriškom limuna bradavice, kurje oči i žuljeve i limunska će ih kiselina isušiti pa će one brže nestati. 

1

Ne propustite