SVAKO SLOVO ABECEDE IMA SKRIVENO ZNAČENJE! Prema drevnim vjerovanjima sva slova abecede su posebna na svoj način i imaju određenu moć!

Zanimljivosti
SVAKO SLOVO ABECEDE IMA SKRIVENO ZNAČENJE! Prema drevnim vjerovanjima sva slova abecede su posebna na svoj način i imaju određenu moć!
.

Prema drevnom vjerovanju, svoju sudbinu možemo saznati iz pisma, odnosno abecede.

Stara vjerovanja kažu da slova abecede posjeduju ogromnu moć koju čovjek može teško spoznati. Njihovo značenje je skriveno, a poznaje ga samo Bog – ovo su samo neka od drevnih vjerovanja vezanih za pisma i svako slovo pojedinačno. 

2

Postoji teorija o samoglasnicima i suglasnicima. Smatra se da su jedni bez drugih kao duša bez tijela. U povijesti ezoterije znanost o slovima bila je vrlo razvijena, a prema nekim teorijama slova odgovaraju mjesečevim mijenama i ravnaju se prema planetama.

3

Slova abecede u skladu su sa četiri elementa: zračnim, vatrenim, vodenim i zemljanim. Slova imaju i svoju numeričku vrijednost, te se uz pomoć njih mogu dosegnuti spiritualna znanja do kojih se ne može doprijeti nikako drugačije.

4

Suglasnici i samoglasnici

Ljudima razvijene intuicije slova otkrivaju božansku istinu, događaje skrivene u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Čitav je svijet stvoren po slovima koja se očituju kroz čovjeka. Čovjek barata s trideset i dva slova koja tvore riječi, a neuništiva su kao apsolutna božanska istina imenovana u svim stvarima, ona su milosrdna, plemenita i vječna.

Slova koja se nalaze u nekoj riječi mnogo govore ljudima koji ih znaju objasniti. Primjerice, prevladavaju li samoglasnici (A, E, I, O i U) u nekoj riječi, oni donose i smisao toj riječi, te imaju spiritualnu i simboličku vrijednost koja djeluje na osjetljivost slušatelja, a da on toga nije ni svjestan.

5

Riječ u kojoj prevladavaju samoglasnici (B, C, D, F, G…) simbolizira dušu, pa tako govor u riječi predstavlja prenošenje misli jedne duše drugoj duši.

1

 

Ne propustite