Dodik: Nova Vlada bit će formirana do kraja mjeseca

Bosna i Hercegovina
Dodik: Nova Vlada bit će formirana do kraja mjeseca
.

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja mjeseca.

„Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji dio BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što prije konstituiše institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata. Ponovio je da će potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

Njegov cilj, kako kaže, jeste stabilna većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja će obezbijediti da sve nesmetano funkcioniše. Dodik je ponovio da se mora promijeniti odnos onih koji će biti izabrani na funkcije na nivou BiH.

„Položiću zakletvu u Narodnoj skupštini i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva“, zaključio je Dodik.

Ne propustite