Napadač u Kaliforniji koji je ubio 12 osoba je bivši marinac Ian David Long

Aktuelno
Napadač u Kaliforniji koji je ubio 12 osoba je bivši marinac Ian David Long
.

Lokalne vlasti identifikovale su napadača koji je u baru u Kaliforniji ubio 12 osoba. To je 28-ogodišnji veteran Ian David Long.

Kako navode lokalni zvaničnici, Long je u proljeće imao epizodu nekontrolisanog ponašanja, ali su nadležni smatrali da je riječ o posttraumatskom stresnom poremećaju, koji je uslijedio kao posljedica službe u vojsci, izvještava Fena.

Sa dimnom bombom i pištoljem, bivši marinac sa kapuljačom na glavi, obučen u crno, otvorio je vatru u baru, a lokalni šerif Geoff Dean kaže da se sumnja da se Long zatim i ubio u istom tom baru.

Dean je rekao da je njegovo odjeljenje ranije nekoliko puta bilo u kontaktu sa Longom, kao i da je u aprilu u svojoj kući zatečen kako se ponaša iracionalno i "divlja".

Šerif kaže i da je tada bio pozvan stručni tim da procjeni njegovo mentalno stanje, a koji je zaključio da Longa ne treba pritvoriti.

Lokalne vlasti navode da se istražuje motiv napada.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je ranije za AP da je napadač bacio dimnu bombu i koristio pištolj kalibra 45 kada je zapucao u baru u mjestu Thousand Oaks, sjeverno od Los Angelesa.

Ne propustite