NE ZABORAVITE SKINUTI ŠMINKU S LICA! Obavezno praktikujte tu naviku ukoliko želite zaštititi kožu lica i izbjeći neželjene posljedice!

Praktična žena
NE ZABORAVITE SKINUTI ŠMINKU S LICA! Obavezno praktikujte tu naviku ukoliko želite zaštititi kožu lica i izbjeći neželjene posljedice!
.

Uljepšavanje nanošenjem šminke na lice je omiljeni ritual velikog broja žena.

Ali, nikako ne smijemo zanemariti ili zaboravljati skinuti šminku s lica prije spavanja – to i nije omiljena aktivnost koju većina nas na kraju dana praktikuje. Međutim, od izuzetnog je značaja ukoliko ne želimo naštetiti koži lica.

1
Klasični izgovori
Klasične izgovore tipa: „većina mi se već do sada skinula i jedna večer ne znači ništa“, moraš zaboraviti. Još je gore ako misliš da to što ne  koristiš puder već samo maskaru i sjenilo znači da njih ne trebaš skidati već i to ostavljaš za sutra. Koliko god bila kvalitetna šminka, neizbježno je da će poslije nekog vremena, a osobito tijekom spavanja kada nam oči suze i kada nam je glava na jastuku, ostaviti posljedice na našoj koži.
Posljedice koje trebaš izbjeći
Nerijetko se dogodi da nakon što prespavaš noć sa šminkom dođe do infekcije, kako na očima, tako i na obrazima, a da ne zaboravimo i da je to savršena podloga za stvaranje prištića. Masna koža, koja nije očišćena i nahranjena prije spavanja je za njih takoreći „plodno tlo“.
Osim ovih problema, možda će te iznenaditi da takva nemarnost prema licu i održavanju čiste kože dovodi i do stvaranja bora. A zašto je to tako? Ako spavaš sa šminkom na licu, tvoja koža će se isušivati i s vremenom gubiti elastičnost što će dovesti do stvaranja bora.

2
Čišćenje i hidriranje kože nije marketinški trik  
Možda si po prirodi skeptik i misliš da je sve što vidimo na malim ekranima i u katalozima samo trik kako bi se kozmetičke kompanije obogatile, ali vjerujemo da sada stvari gledaš drugačije. Preporučujemo ti da za skidanje šminke koristiš micelarnu otopinu, koju je najlakše koristiti i koja godi svakom tipu kože. Uvjeravamo te da korištenje micelarne otopine neće biti propraćeno peckanjem, svrbežom ili bockanjem kao kod agresivnijih tradicionalnih proizvoda za čišćenje.
Bolje je da na vrijeme spriječiš pojavu problematičnih reakcija na koži, nego da kasnije žališ što si bila neodgovorna prema svom licu i to sve samo zbog ubrzanog načina života, zar ne?

3

Ne propustite