DOMAĆI ČOKOLADNI NAMAZ: 100 puta bolji od originala (RECEPT)

Praktična žena
DOMAĆI ČOKOLADNI NAMAZ: 100 puta bolji od originala (RECEPT)
.

Za pripremu ovog jednostavnog namaza trebat će vam domaći lješnjaci, kakao prah (birajte kvalitetniji), ekstrakt vanile i kokosovo ulje.

Organski lješnjaci i sirovi kakao, koji obiluju vlaknima i moćnim antioksidansima, čine ovaj namaz zaista zdravim izborom.

Rafinirani šećer zamijenili smo prirodnim zaslađivačem, poput meda (ili javorova sirupa), koji daje snažan podsticaj vašem imunitetu. Naravno, birajte domaći, kvalitetni med.

Sastojci:

2 šoljica domaćih lješnjaka; 1/3 šoljice prirodnog zaslađivača (meda ili javorova sirupa); 1/4 šoljica kvalitetnog kakao praha; 1 kašika kokosovog ulja; 1 kašičica ekstrakta vanile; 1/8 kašičice himalajske soli

ljesnjak5

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite lješnjake. Pecite ih u rerni 12-15 minuta.

Potom prebacite tople lješnjake u posudu s poklopcem pa protresite kako biste im uklonili koru (ili ih stavite u čistu krpu pa protrljajte kako bi se kora odvojila). Očišćene lješnjake ubacite u multipraktik ili kvalitetni blender, te postepeno dodajući otopljeno kokosovo ulje, miksajte oko 5 minuta - sve dok ne dobijete teksturu maslaca.

Izmiksanim lješnjacima dodajte prirodni zaslađivač (med ili javorov sirup), kakao prah, ekstrakt vanile i so. Ponovno malo izmiksajte kako bi se sastojci lijepo povezali i vaš čokoladni namaz je gotov. 

Ne propustite