SA 10 GODINA GRUDI SU JOJ NARASLE DA JOJ JE KOŽA PUCALA: Pala je u nesvijest od šoka kada je čula šta je doktor rekao

Praktična žena
SA 10 GODINA GRUDI SU JOJ NARASLE DA JOJ JE KOŽA PUCALA: Pala je u nesvijest od šoka kada je čula šta je doktor rekao
.

Majka djevojčice kojoj su grudi u pubertetu enormno narasle, Kler odlučila je da podijeli njenu priču i pojasni kroz kakve je muke prošlo njeno dijete. 

"Činilo se da su joj grudi naglo od A korpe došle do B, a samo nekoliko  sedmica ranije je dobila prvu menstruaciju. Bilo mi je čudno jer je ostatak njenog tijela još bio sitan, kakav treba da bude kod djevojčice od 10 godina. Sedam dana kasnije odvela sam Kejsi kod ljekara koji je samo potvrdio moje sumnje. Rekao mi je da je normalno da djevojčice uđu ranije u pubertet. Sa dvije godine imala je ozbiljne poteškoće sa sluhom i dijagnostikovan joj je autizam. Vrlo se sporo razvijala, a do devete godine nije mogla da napiše ni svoj ime.

grudi

Ubrzo sam primijetila da su joj grudi različite veličine i to jedna B a druga D korpe. Prerasla je sve grudnjake, a kada sam je odvela da joj kupim novi prodavačica je bila užasnuta. Morali smo da joj naručimo preko interneta grudnjak koji bi joj odgovarao.

grudi4

Podvrgli smo je nebrojenim pregledima i testovima i svi su bili negativni. Nije više mogla da se kreće kao ranije i samo je mogla da leži i gleda TV. Sada nosi J korpe i za četiri mjeseca je promijenila devet veličina grudnjaka. Jednog dana probudila se vrišteći jer se koža ispod njenih grudi ljuštila. Ljekar joj je dao lijek protiv bola i kremu. Došlo mi je da vrištim!

Promijenili smo ljekara i drugi joj je prepisao terapiju hormonima. Pozlilo joj je i završila je na reanimaciji. Mnogi ljekari su došli i pokušavali da saznaju šta joj je. Pet dana nakon napada dali su joj lijek za zaustavljanje rasta grudi. Saopštili su nam da je jedina mjera koja joj može pomoći veoma ekstremna – dvostruka mastektomija!

grudi

Saopštila sam Kejsi šta će se desiti i ona je to odobrila. Operacija je bila uspješna. Morali su da joj uklone svo tkivo dojki i bradavice kako bi spriječili da se problem ponovo vrati. Rekli su mi da će kada odraste moći da urade rekonstrukciju.

grudi

Moje dijete je sada dobro i sretno. Vratila se kući i sada može da radi sve ono o čemu je maštala, a u čemu su je grudi spriječavale. Odluka da joj odstrane dojke mi je bila najteža u životu, ali to je mom djetetu spasilo život." -  ispričala je hrabra majka.

Ne propustite