OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 15 DANA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje, mnogi ovo nisu očekivali!

Vijesti
OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 15 DANA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje, mnogi ovo nisu očekivali!
.

U ovom dijelu Europe temperature će dostizati nevjerojatno visoke vrijednosti i to najmanje do 23. novembra.

Mjesec novembat neće još najmanje dvije sedmice opravdati svoje ime. I u sljedećem razdoblju očekuje nas iznadprosječno toplo vrijeme potpuno neuobičajeno za ovo doba godine.

Prema prognostičarskom modelu koji je objavio Wxcharts, temperature će u ovom dijelu Europe dostizati nevjerojatno visoke vrijednosti i to najmanje do 23. novembra.

vrijemeee

Iako će u međuvremenu biti kraćeg razdoblja tokom kojeg će temperature biti prosječne ili barem blizu prosječnih, prognoza koju možete vidjeti otkriva da nas i u narednih 15-ak dana uglavnom čeka iznadprosječno toplo vrijeme.

Što se tiče Bosne i Hercegovine danas je u većem dijelu zemlje bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim i istočnim područjima Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni je bilo magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 6; Bihać 13; Bugojno i Ivan Sedlo 14; Livno i Prijedor 15; Sarajevo, Sokolac i Trebinje 17; Brčko, Gradačac, Jajce, Neum, Široki Brijeg i Srebrenica 18; Bijeljina, Mostar i Sanski Most 19; Banja Luka, Stolac i Zenica 20; Tuzla 22;

l-am

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni sa čestom maglom. Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepena. 

oblacno

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

BEZ DLAKE NA JEZIKU, KOMŠIĆ PORUČIO HRVATSKOJ: "Ti ljudi nikako da nas puste na miru, OVO VAS MOLIM"

Ne propustite