ČOKOLADA, PRAVI SLATKI UŽITAK ZA NAŠE TIJELO I LICE! Primjena čokolade u kozmetici i relaksaciji organizma!

Moda i ljepota
ČOKOLADA, PRAVI SLATKI UŽITAK ZA NAŠE TIJELO I LICE! Primjena čokolade u kozmetici i relaksaciji organizma!
.

Omiljena poslastica, čokolada osim neodoljivog mirisa, ukusa, pozitivnog učinka na podizanje raspoloženja, mnogobrojnih hranjivih sastojaka ima i još jedno veoma važno, posebice za žene, svojstvo.
Naime, čokolada je i za naše tijelo i lice pravi slatki užitak. Sve češća ponuda kozmetičkih kao i relaksirajućih centara, je tretman čokoladom za naše tijelo. 

4

Masaže čokoladom
Zbog svog hranjivog i opuštajućeg djelovanja na kožu, čokoladna masaža postala je jedan od najtraženijih tretmana u kozmetičkim salonima te u wellness centrima.
"Čak su i znanstvenici potvrdili ono što žene oduvijek znaju – da čokolada popravlja raspoloženje i pobuđuje osjećaj sličan zaljubljenosti. Miris kakaa potiče u mozgu lučenje serotonina, prirodnog antidepresiva. Kako bilo, imate dovoljno razloga za uživanje u tretmanu kakaom uz optimalnu hidrataciju tijela. Čokoladni tremani  imaju učinak hidratacije i relaksacije odmah po završetku tretmana, a mogu se ponavljati sukladno potrebi", kaže direktorica Kluba "Gluteus Maximus" Dijana Vuković. 

1
Upravo uz Dan zaljubljenih u tom su zagrebačkom Klubu za žene ponudili čokoladne masaže po promotivnim cijenama. Tako možete uživati u posebnom čokoladnom tretmanu “Dream of Cacao” koji počinje sa čokoladnim peelingom, pakungom od čokolade, slijedi čokoladna maska za lice te na kraju posebna masaža čokoladom. Na kraju samog tretmana nanosi se krema od čokolade koja se utrljava u tijelo.Za one koji nemaju dovoljno vremena i strpljenja za uživanje u posebno dizajniranim wellness čokoladnim paketima, kao poseban tretman nudi se CHOCO masaža. Kod masaže čokoladom, upravo zbog njezinih sastojaka koji utječu na dobro raspoloženje, postiže se smirujući učinak, smanjuje napetost, oslobađa od stresa. Topla čokolada koristi se i u anticelulitnim tretmanima, pojačava cirkulaciju te prirodnim putem eliminira masnoće.

2

Čokoladni tretmani lica
Bogata vitaminima E i B, te oligoelementima (fosfor, magnezij, kalcij, te posebice  cinkom i bakrom, koji štite i obnavljaju strukturu kože te jačaju njezinu zaštitnu barijeru), čokolada je pravi izbor i za njegu lica, jer hrani kožu, osvježava ju i obnavlja. Osim hranjivog djelovanja, čokoladni tretmani lica preporučljivi su i kako bi umornoj koži pružili mladolik izgled. Maska od čokolade ima lifting učinak, potiče proizvodnju kolagena i eleastina, što koži daje čvrstoću. Kozmetički saloni u ponudu tretmana na bazi čokolade uključili su i čokoladnu depilaciju, koja osim ukljanjanja dlačica, ima i blagotvoran, hranjivi i obnavljajući učinak na osjetljivu kožu.

3

Ne propustite