VOZAČI, STIŽU NOVA PRAVILA: Ako vaše auto pripada OVOJ GRUPACIJI, NA TEHNIČKI PREGLED IDETE TEK ZA 2 GODINE!

Kiosk
VOZAČI, STIŽU NOVA PRAVILA: Ako vaše auto pripada OVOJ GRUPACIJI, NA TEHNIČKI PREGLED IDETE TEK ZA 2 GODINE!
.

Tehnički pregled prilikom prve registracije novog vozila ubuduće neće biti obavezan, proističe iz najnovijih izmjena Zakona o bezbjednosti saobraćaja Srbije koje je prodložila Vlada, a o kojima trenutno raspravlja Skupština Srbije.

OVO NI ISKUSNI VOZAČI NE ZNAJU: Nikada ne okrećite volan u mjestu, evo zbog čega to nije dobro​

tehnicki-pregled

Vlasnici tih vozila će na prvi tehnički pregled ići tek poslije dvije godine!

Pri tome "slovo zakona" nalaže uvoznicima, odnosno domaćim proizvođačima vozila da izdaju vlasnicima "Potvrdu o saobraznosti vozila", dokaz koji sadrži tačne podatke o karakteristikama vozila.

registracija-tehnicki-696x456

Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu Potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara (od 3300 KM do 9900 KM).

tehnicki-pregled

Kako navode sagovornici lista "Večernje novosti", potvrda je kao registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme.

tehnicki

Ovom potvrdom i drugim ispravama kupac novog vozila će ići direktno u MUP, bez odlaska na tehnički pregled i registrovati vozilo.

tehnicki-pregled-620x350

Navodi se da ukoliko neko od uvoznika procijeni da ne može da, iz nekog razloga, da u potpunosti tačne podatke neće izdavati potvrdu i kupac će ići na tehnički pregled kao i do sada.

GORIVO JE POSKUPILO, A SADA JE OVAJ ČOVJEK SVE OTRIO: OPREZ, ovako varaju vozače na benzinskim pumpama (VIDEO) 

(Novi.ba/Vecernje novosti)

Ne propustite