OVO CVIJEĆE UNOSI SREĆU I PROSPERITET U DOM: Odmah ga nabavite!

Sve za dom
OVO CVIJEĆE UNOSI SREĆU I PROSPERITET U DOM: Odmah ga nabavite!
.

U zavisnosti od povoda proslave određuje se i dizajn i sastav cvijetnog aranžmana.

Kada su vjenčanja posredi, savjetuju se smjelije kombinacije boja. Tako je ove jeseni favorit kombinacija ljubičaste i magente, dok izbor cvijeća pada na ruže Dancing Clouds i dalije, uz cvijeće jarkih boja s pijace poput pijetlove krijeste (Celosia) piše portal "Lepa i srećna".

files

Sa više od 100 vrsta, ruža je omiljen cvijet u cijelom svijetu i standard u izradi kako dekoracije za vjenčanja tako i buketa ili aranžmana za rođendane.

Tako se za voljenu osobu i dalje najčešće bira crvena, dok za mlađe slavljenike uvijek predlažemo vedre, drečave boje poput jarkoružičaste ruže Aqua.

Dalija ili georgina je baštenski cvijet koji se ove jeseni često traži i čija se predivna paleta boja kreće od bebiroze do tamnobordo. Aktuelne su kombinacije roze nijansi s narandžastom i tamnoljubičastom, a u pogledu dizajna, boemski ili boho stil u vidu neurednog vezivanja buketa uz raznovrsno zelenilo. 

files-1

Simbolika boja razlikuje se u odnosu na dio svijeta. Tako kod nas bijela predstavlja mladost i čistotu. Crvena znači ljubav, strast, lepotu, hrabrost i divljenje.

Cvijeće roze boje poklanja se da bi se iskazali zahvalnost i velika sreća, dok žuta predstavlja radost, prijateljstvo i dobrodošlicu. Postoji cvijeće za koje se vjeruje da donosi sreću, blagostanje, napredak. To su uglavnom biljke iz porodice sukulenata, pa se tako aloja vera poklanja onome kome želimo zdravlje, a krasula ili drvo novca dobra je za posao jer privlači energiju novca.

files-2

Boja radosti je žuta, dok je boja mira i blagostanja bijela, pa tako cvijeće u ove dvije boje nosi jasnu poruku.

DOMAĆA PASTA U KOJU SE DOMAĆICE KUNU: Čisti svu prljavšinu u kupatilu KAO OD ŠALE!

Ne propustite