NEIZOSTAVNI DIO SVAKE TRUDNOĆE JESU JUTARNJE MUČNINE! Donosimo vam par savjeta kako se izboriti sa ovom neugodnom pojavom!

Porodica i zdravlje
NEIZOSTAVNI DIO SVAKE TRUDNOĆE JESU JUTARNJE MUČNINE! Donosimo vam par savjeta kako se izboriti sa ovom neugodnom pojavom!
_

Sigurno jedan od najljepših perioda u životu svake žene jeste trudnoća. Osim radosti koju nosi sa sobom zbog isčekivanja novog člana porodice, trudnoća ima i one manje pozitivne strane koje osjeti gotovo svaka trudnica.

Gotovo neizostavan dio svake trudnoće su jutarnje mučnine, a ovi savjeti će vam pomoći da ih lakše podnesete. 

intoxicacao-alimentar-alimentacao-600x401

Zašto dolazi do jutarnjih mučnina? 
Mnogi stručnjaci su došli do zaključka kako je to zbog povišene razine trudničkih hormona i estrogena. Jednu od uloga u pojavi mučnina ima i hormon štitnjače ili tiroksin.

Posljednja istraživanja su pokazala da će više od 70% žena iskusiti neugodne mučnine, od čega će ih skoro pola osjetiti svaki dan ili će imati gađenje na određenu hranu. Prisutna je i netolerancija na određene mirise. Moguće je da će trudnica neko vrijeme odbijati meso jer joj jednostavno ne odgovara.

Iako može doći u bilo koje doba dana, u većini slučajeva se događa u jutarnjim terminima zbog čega i nosi ovaj naziv. Trudnice mogu imati vrtoglavicu, slabost i slične probleme. Bilo bi dobro kada bi mogli ublažiti određene simptome i uživati u drugom stanju.

trudnoca-mucnina-e1529502558198

Kako spriječiti jutarnje mučnine
Trudnoća predstavlja poseban period u životu svake buduće majke tijekom kojeg tijelo prolazi kroz razne promjene. Kako bi drugo stanje prošlo u najboljem redu, svaka trudnica bi trebala znati koji su najbolji savjeti za trudnoću.

Isto tako je važno znati koja je najbolja hrana za trudnicu, a zahvaljujući kojoj će ona kao i beba dobiti sve što je potrebno.

Slijede informacije kako možete pomoći sebi da prođete kroz trudnoću sa što manje tegoba i komplikacija. Jutarnje tegobe možete izbjeći ili ublažiti ako se posvetite zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Upravo je ona potrebna kako bi vaše tijelo i beba dobili sve što im treba.

Važno je da jedete laganu i kuhanu hranu. Obogatite svoju prehranu cjelovitim žitaricama, krumpirom, povrćem, rižom te mlijekom i mliječnim proizvodom. Mnoge trudnice su problem s jutarnjim mučninama rješavale tako što kad bi osjetile da bi im moglo doći loše, odmah pojele nešto.

Jedite što god možete, a kada vam se smire mučnine okrenite se namirnicama koje vam preporučuje vaš liječnik. Neugodan osjećaj u želucu traje do 14. ili 16. tjedna trudnoće, ali to ovisi o svakoj trudnici. Držite se uputa liječnika i uživajte u tih devet mjeseci dok se beba ne rodi.

 

Ne propustite